Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), δημοσίευσε τις πρώτες τις προγνώσεις για τον καιρό των Χριστουγέννων (παραμονή και ανήμερα).

Αναλυτικότερα, για την Παρασκευή (24/12), παραμονή Χριστουγέννων προβλέπονται νεφώσεις στα δυτικά παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα

Όσον αφορά τα Χριστούγεννα (Παρασκευή 25/12) στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.

Με την σειρά του ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο για τοπικές βροχές μέσα στο Ιόνιο και το Αιγαίο αλλά γενικά θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας με θερμοκρασία στους 18-20 βαθμούς Κελσίου αλλά τη νύχτα η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη στα κεντρικά και τα βόρεια.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This