Η ΠΑ προμηθεύεται νέο εκπαιδευτικό! – Υπογραφή σύμβασης για 12 αεροσκάφη σταδίου επιλογής


Μπορεί  να ακούγεται σαν αστείο, αλλά είναι αλήθεια: Η ΠΑ προμηθεύεται νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.

Δεν πρόκειται βέβαια για την αγορά εκπαιδευτικών αεροσκαφών προκεχωρημένου και επιχειρησιακού σταδίου, όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες καθώς τα T-2E/C έχουν κυριολεκτικά «λιώσει» από την συνεχή χρήση, αλλά για το στάδιο της επιλογής τω Ιπταμένων στον πρώτο χρόνο στη Σχολή Ικάρων, όπου βέβαια και εκεί οι ανάγκες ήταν πιεστικές αφού τα T-41D Mescalero θα κλείσουν τον Ιανουάριο του 2019 50 έτη συνεχούς υπηρεσίας!

Όπως ανακοινώθηκε απο την ΠΑ υπεγράφη σήμερα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου και του εκπροσώπου της εταιρείας TECNAM, Γουόλτερ Ντα Κόστα, η Σύμβαση Προμήθειας Ολοκληρωμένου Συστήματος Νέου Αεροσκάφους Σταδίου Επιλογής (ΟΣ ΝΑΣΕ) 12 αεροσκαφών P2002JF και συναφούς εξοπλισμού.

Το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος πρόκειται να αντικαταστήσει το αεροσκάφος Τ-41D, το οποίο παρέμεινε στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας για περίπου 50 χρόνια, από το 1969.

Τα πρώτα τέσσερα αεροσκάφη P2002JF πρόκειται να ενταχθούν στην Π.Α. τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ η ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

Σημειώνεται ότι στις 9 Ιουλίου ξεκινά το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ιταλία, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των ιπταμένων και επιπλέον αριθμού τεχνικού προσωπικού.

Το P2002JF κατασκευάζεται από την TECNAM, έχει μέγιστη εμβέλεια 568nm, αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 226km/h και κινείται χάρη σε κινητήρα Rotax 912S ισχύος 100hp.

Τα αεροσκάφη πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για το στάδιο της επιλογής (screening) των πρωτοετών Ικάρων.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια