Η Ολλανδία μπαίνει σε σκληρό lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου

Σε καθεστώς σκληρού lockdown μπαίνει η Ολλανδία από τις 5 το πρωί της Κυριακής, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Το lockdown ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, ενώ θα διαρκέσει τουλάχιστον έως τις 14 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργικό συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση υιοθετώντας τη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων, για να προλάβει μια νέα έκρηξη κρουσμάτων που θα δημιουργήσει η μετάλλαξη Όμικρον. Η σύσταση αφορά το κλείσιμο όλων των τομέων, πλην των αναγκαίων καταστημάτων, όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία. Επίσης, θα υπάρξουν επιπτώσεις σε όλες τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, τα μη αναγκαία καταστήματα, τα μουσεία, τα πάρκα διασκέδασης, τους κινηματογράφους, τα θέατρα, τα γυμναστήρια και τις στενές επαγγελματικές επαφές χωρίς ιατρικό σκοπό, μετέδωσε το RTL.

«Λουκέτο» θα βάλουν τα γυμνάσια και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, ενώ τα δημοτικά έχουν ήδη κλείσει από τις 17 Δεκεμβρίου, χωρίς να αναμένεται δια ζώσης επαναλειτουργία τους έως τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, περιορισμοί θα τεθούν και στις εξωτερικές συναθροίσεις σε έως και δύο άτομα από διαφορετικά νοικοκυριά. Παράλληλα, θα υπάρξει σύσταση για τους κατοίκους να μην δέχονται επισκέψεις ατόμων που ανήκουν σε πάνω από δύο νοικοκυριά την ημέρα. Εξαίρεση θα υπάρχει για τις 25 και 26 Δεκεμβρίου (ανήμερα των Χριστουγέννων και την επομένη όπου θα επιτραπούν έως και τέσσερις επισκέπτες σε κάθε σπίτι Δεν θα υπάρξει καμία εξαίρεση για την Πρωτοχρονιά και την παραμονή.

Pin It on Pinterest

Share This