Η οδηγία σε περίπτωση κρούσματος σε βρεφονηπιακό σταθμό

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν ανοίξει με την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου να δηλώνει ευχαριστημένη από τον τρόπο που λειτουργούν εν μέσω κορονοϊού.

«Είναι μια χρονιά η οποία παρ’ όλες τις δυσκολίες, πρωτίστως υγειονομικές και ως εκ του αποτελέσματος δημοσιονομικές, ξεκίνησε κανονικά. Καταφέραμε μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών να ανοίξουμε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς με όλες τις οδηγίες της επιτροπής λοιμωξιολόγων και να ανοίξουν 1η του μηνός χωρίς εκ περιτροπής λειτουργία, με 100% της δυναμικότητάς τους, κανονικά » είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά.

«Μπορώ να πω ότι από τις πρώτες εβδομάδες είμαστε αισιόδοξοι και ευχαριστημένοι δηλαδή έχουν ανοίξει οι βρεφονηπιακοί, έχουν ανοίξει με 100% δυναμικότητα, όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες, οι εργαζόμενοι φροντίζουν έτσι ώστε ειδικά στους χώρους συνωστισμού των παιδιών να μπορούν όσο γίνεται να κρατιούνται οι αποστάσεις. Να είναι γκρουπαρισμένα τα παιδιά έτσι ώστε να μην παίζουν όλες οι τάξεις με όλα τα παιδιά και μέχρι στιγμής είμαστε ευχαριστημένοι και από τους ελέγχους που γίνονται γιατί γίνονται εντατικοί έλεγχοι και εκεί, ακολουθούνται οι οδηγίες πιστά και ανελαστικά» είπε.

Τι θα γίνει σε περίπτωση κρούσματος

Ερωτηθείσα τι θα γίνει στην περίπτωση εμφάνισης κρούσματος σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό η Δόμνα Μιχαηλίδου απάντησε:

«Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα από το ΕΟΔΥΥ. Για τους βρεφονηπιακούς όπως για τις περισσότερες δημόσιες ή κοινόχρηστες δομές, η οδηγία είναι ότι σε περίπτωση που βρεθεί ένα κρούσμα κλείνει η αίθουσα στην οποία βρίσκεται το κρούσμα αυτό και απολυμαίνονται όλοι οι χώροι του σταθμού αυτού και με ιδιαίτερη έμφαση στους κοινόχρηστους χώρους».

«Δεν έχει μείνει κανένα παιδί εκτός»

Για την αύξηση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημείωσε:

«Στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, με τα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία υπήρχαν, δεν έχει μείνει κανένα παιδί εκτός και αυτό που κάναμε είναι ότι φτιάξαμε για πρώτη φορά ένα νέο παράλληλο πρόγραμμα, αμιγώς με κρατικούς πόρους, μόνο με χρήματα από το υπουργείο Εργασίας το οποίο αύξανε τους δικαιούχους του ΕΣΠΑ κατά 20%.

Δώσαμε 15 χιλιάδες παραπάνω κουπόνια, 30 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω σε μητέρες οι οποίες πληρούσαν δύο κριτήρια. Πρώτον, αυξήσαμε, ελαστικοποιήσαμε τα εισοδηματικά κριτήρια για να μπορεί κανείς να πάρει τα κουπόνια και μέσα στα κριτήρια αφήσαμε επιτέλους γυναίκες οι οποίες εργάζονται σε δημόσιους ή δημοτικούς φορείς να μπορούν οι ίδιες να είναι δικαιούχοι».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest