Η καθησυχαστική ανάρτηση ενός δασκάλου για τη μάσκα: «Είναι ένα κομμάτι πανί, δεν φιμώνει, δεν σκοτώνει»

Το δικό του καθησυχαστικό μήνυμα προς όλους τους γονείς και τα παιδιά τους στέλνει μέσω ανάρτησής του στο Facebook ένας δάσκαλος. «Θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα. Όλα θα πάνε καλά» γράφει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Καραλάκος στο μήνυμά του.

«Η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί, δεν σκοτώνει, δεν φιμώνει» επισημαίνει ενώ συμβουλεύει τους γονείς να δείχνουν με το προσωπικό τους παράδειγμα στα παιδιά για το πώς φοράμε τη μάσκα.

«Θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα. Όλα θα πάνε καλά» προσθέτει.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Προς όλ@ς τ@ς μαθητές/τριες μου: σας περιμένω!

Προς τους γονείς που ανησυχούν: όλα θα πάνε καλά!

Η μάσκα είναι ένα κομμάτι πανί. Δεν είναι σύμβολο ούτε δηλητήριο. Δε σκοτώνει, δε φιμώνει, δε σώζει την ψυχή. Βοηθάει να μην μολύνουμε το ίδιο εύκολα τον κόσμο γύρω μας. Θα είναι απαραίτητη για λίγο καιρό ακόμα. Όπως με όλα τα θέματα προσωπικής υγιεινής, τα παιδιά εκπαιδεύονται και μαθαίνουν να το κάνουν σωστά.

Ξεκινήστε εσείς αρχικά να το απομυθοποιείτε και να τους δείχνετε πώς τη φοράμε. Βάλτε μάσκα και πηγαίνετε μαζί μια βόλτα στο σουπερμάρκετ ή στα Jumbo για να συνηθίσουν να μιλάνε και να κάνουν αλλά πράγματα φορώντας την. Δώστε τους μάσκες σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια (τις οποίες μπορούμε να φτιάξουμε από παλιά μπλουζάκια ή σεντόνια) και η διάθεσή τους θα φτιάξει αμέσως.

Τη σωστή χρήση θα την αναλάβουμε εμείς. Και θα φροντίσουμε τα παιδιά να μάθουν αλλά και να ζήσουν και να παίξουν, όπως κάνουμε πάντα.

Όλα θα πάνε καλά!