Η γιγαντιαία «μάχη» με την πύρινη λαίλαπα μέσα από τα πιλοτήρια των εναέριων μέσων – Δείτε βίντεο

Εικόνες από το εσωτερικό των πτητικών μέσων που κόβουν την ανάσα, πάνω από τα καμένα την προηγούμενη εβδομάδα αποτυπώνουν τη γιγαντιαία προσπάθεια για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, οι Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από αέρος, με τις επιχειρήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών που «βουτούν» στην καρδιά της φωτιάς.

Η επιχείρηση από αέρος στο μέτωπο της φωτιάς

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, στο βίντεο που θα δείτε, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με ελικόπτερα Χιούι και Σινούκ πραγματοποιούν επιτήρηση στα σημεία όπου πέρασε η φωτιά για τον εντοπισμό τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επίσης στο ίδιο βίντεο, δύο καναντέρ κινούνται στον αέρα, με το πυροσβεστικό αεροσκάφος να φαίνεται την ώρα που πλησιάζει σε εστία φωτιάς και κάνει ρίψη παρά τις δυσμενείς συνθήκες από τους καπνούς, τις φλόγες και τον αέρα.

Σινούκ μπαίνει μέσα σε καπνούς για να ρίξει νερό

Επιπλέον, περιλαμβάνεται η επιχείρηση ενός καναντέρ CL415 – του πιο σύγχρονου πυροσβεστικού που διαθέτη η χώρα – την ώρα που βουτά προκειμένου να ρίξει νερό πάνω από την εστία της φωτιάς, καθώς και την προσπάθεια του πληρώματος ενός ελικοπτέρου Σινούκ που πλησιάζει τη φωτιά από πάρα πολύ χαμηλό ύψος, μπαίνοντας μέσα στους καπνούς προκειμένου για ρίξει νερό.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ