Η Fraport αναλαμβάνει τα αεροδρόμια και σχεδιάζει νέες προσλήψεις

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται η Fraport να αναλάβει τη διαχείριση των 14 περιφερειακών αερολιμένων. H ελληνογερμανική εταιρεία έχει ήδη «εγκατασταθεί» σε ορισμένα αεροδρόμια, έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για ασφάλεια και καθαρισμό των αερολιμένων, έχει προσλάβει περίπου 500 εργαζόμενους -επί το πλείστον Έλληνες- και έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό ανακατασκευής των μεγαλύτερων αεροδρομίων που θα διαχειρίζεται ενώ σχεδιάζει χιλιάδες προσλήψεις πολλών ειδικοτήτων έως τις αρχές του καλοκαιριού.

Οι προσλήψεις αφορούν κάθε είδους προσωπικό και εξειδίκευση, από διευθυντικό έως διοικητικό και τεχνικό όλων των επιπέδων, για να εξασφαλιστεί η δυνατότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων σε εικοσιτετράωρη βάση. Σύμφωνα με την «Ημερησία» Πάνω από το 50% του προσωπικού που θα στελεχώσει τα αεροδρόμια (550 άτομα συνολικά) έχει ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύεται, ενώ βάσει των συμβατικών υποχρεώσεων, σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκρότηση πυροσβεστικού σώματος με 500 άτομα που θα αναλάβει η Πυροσβεστική, με τη γερμανική εταιρεία να είναι εκείνη που καλύπτει κόστος μισθοδοσίας και εξοπλισμού.

 

Κάθε αεροδρόμιο θα διαθέτει ειδική ομάδα διαχείρισης, που θα είναι εξειδικευμένη στη λειτουργία και στα τεχνικά θέματα των αεροδρομίων, με επικεφαλής διευθυντή αεροδρομίου, ο οποίος θα έχει την πλήρη ευθύνη για το εκάστοτε αεροδρόμιο και θα ενεργεί ως εκπρόσωπος της κοινοπραξίας απέναντι στις τοπικές αρχές. Για την απρόσκοπτη λειτουργία των αεροδρομίων σε 24ωρη βάση θα υπάρχουν δύο διευθυντές επιχειρήσεων ανά βάρδια, οι οποίοι θα είναι και αναπληρωτές διευθυντές αεροδρομίου. Επίσης, θα υπάρχει ομάδα τεχνικών και μηχανικών σε ετοιμότητα επί τόπου.

Εξωτερικοί συνεργάτες ή τρίτοι θα αναλάβουν υπηρεσίες διάσωσης και πυρόσβεσης, ασφαλείας, εξυπηρέτησης εδάφους, ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας κτλ. Στα κεντρικά γραφεία του Αμαρουσίου, θα απασχοληθούν 115 – 120 άτομα. Το εντυπωσιακό είναι ότι, από τα 530 άτομα προσωπικό, μόλις τα 5 προέρχονται από το εξωτερικό (τα εν λόγω στελέχη απαρτίζουν το ανώτατο management). Σε ακόμα μεγαλύτερο, «άνοιγμα» θέσεων εργασίας φιλοδοξούν οι τοπικές κοινωνίες, οι οποίες αγωνιούν για την αναμόρφωση και αναβάθμιση των αερολιμένων. Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή των αναγκών και από την πρώτη μέρα ανάληψής τους θα ξεκινήσουν έργα άμεσης ανάγκης από μικρά συνεργεία.

Για κάθε αεροδρόμιο έχει διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο project plan που περιλαμβάνει πλήθος ηλεκτρομηχανικών και κτηριακών παρεμβάσεων, το οποίο και θα εξελίσσεται στη συνέχεια, ανάλογα με τη μακροπρόθεσμη πρόβλεψη της αεροπορικής-επιβατικής κίνησης. Τα εργοτάξια των πιο μεγάλων έργων και επεκτάσεων των αεροδρομίων που θα ξεκινήσουν άμεσα, θα εξασφαλίσουν εγκαταστάσεις τερματικών σταθμών μεγέθους 10.000 τ.μ. για κάθε 1 εκατομμύριο επιβάτες. Ειδικότερα προτεραιότητα θα δοθεί σε εργασίες που θα επιτρέψουν στα περιφερειακά αεροδρόμια να καταστούν συμβατά με τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) για την εξυπηρέτηση και κυκλοφορία των επιβατών.

Πρόκειται για εργασίες εξορθολογισμού των υφιστάμενων εγκαταστάσεων έτσι ώστε να παρέχεται περισσότερος χώρος για την κυκλοφορία των επιβατών, έργα επέκτασης των αεροσταθμών και ενίσχυσης των εμπορικών επιφανειών των αεροδρομίων. Πέραν αυτών θα γίνουν κατάλληλες επιδιορθώσεις, επισκευές και ανακατασκευές των προβληματικών αεροδιαδρόμων, καθώς και των πάρκινγκ και των χώρων ελιγμών των αεροσκαφών.

Πηγή  dikaiologitika.gr

Pin It on Pinterest