“Η επιδίωξη της φίμωσης απο τις ΜΑΡΙΝΕΣ όσων προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, δεν θα περάσει”

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι η εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.» διεκδικεί μέσω αγωγής το ποσό των 700.000 ευρώ από τον συμπολίτη μας και μέλος του ΤΕΕ κ. Ιάκωβο Γρύλλη για «δυσφήμιση και πρόκληση βλάβης» διότι εξέφρασε δημόσια την γνώμη του για την διαφοροποίηση στον τρόπο ζωής των πολιτών της Ρόδου, που πρόκειται να προκαλέσει το σχέδιο ανάπτυξης της μαρίνας.

Θεωρούμε αδιανόητο να διώκεται δικαστικά κάποιος με απειλή οικονομικής εξόντωσης, ώστε να αναγκαστεί να φιμωθεί, για να πάψει να εκφράζει την γνώμη του σχετικά με ένα θέμα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της Ρόδου.

Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης των πολιτών που νοιάζονται για την πόλη μας αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα.

Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη για αυτό το απαράδεκτο ΦΕΚ που τροποποιεί την εναπομείναν δόμηση απο 37.000 τ.μ. σε 87.000 τ.μ.

Δηλώνουμε δημόσια την ηθική μας στήριξη στον συμπολίτη μας.

Καταδικάζουμε τις προσπάθειες εκφοβισμού της τοπικής κοινωνίας και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Η συμμετοχή στα κοινά είναι πυλώνας της δημοκρατίας και η ποινικοποίησή της δε μπορεί να γίνει ανεκτή.

Οι απειλές και εκβιασμοί δεν θα περάσουν. Καλούμε τους συλλογικούς και κοινωνικούς φορείς, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αποτελεί και ζήτημα δημοκρατίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Βασίλειος Γιαννούρης


Ο Γενικός Γραμματέας Αντώνιος Κλαδογένης

Pin It on Pinterest