Η ΕΟΚ θα κάνει έρευνα για τον αγώνα Κολοσσού-Ιωνικού στη Ρόδο

Δίχως να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Κολοσσός κέρδισε χθες στη Ρόδο τον Ιωνικό Νίκαιας με 89-48, για την πρώτη αγωνιστική του β΄γύρου της κανονικής περιόδου της Basket League.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, το παιχνίδι θα έχει και…τρίτο ημίχρονο! Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας (ΕΟΚ) θα ζητήσει «επείγουσα έρευνα», μετά τα όσα «περίεργα» κυκλοφόρησαν πριν και μετά την αναμέτρηση.

Η ΕΟΚ είναι πολύ πιθανόν να καταθέσει φάκελο στον Αθλητικό Εισαγγελέα και στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, με όλα τα στοιχεία που έχουν θεωρηθεί «περίεργα» κατά την κρίση της.

Είναι γεγονός, ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα εντύπωση προκάλεσε, ότι οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Ντιέγκο Κάπελαν, ενώ είχαν δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνα, όχι μόνο δεν έπαιξαν, αλλά δεν κάθισαν καν στον πάγκο. Έγινε γνωστό ότι ο πρώτος αντιμετώπισε ένα προσωπικό πρόβλημα, ενώ Κάπελαν ήταν τραυματίας.

Η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) απορρέει από το άρθρο 13 της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) και αποτελεί το βασικότερο εργαλείο εφαρμογής της στη χώρα μας. Σκοπός της είναι ο εθνικός συντονισμός των αρμόδιων φορέων, η διεθνής συνεργασία και η δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλισθεί η εφαρμογή των διατάξεων που ορίζονται στη Σύμβαση. Για την απόφαση της, η ΕΟΚ έχει ενημερώσει τον ΕΣΑΚΕ, που είναι ο διοργανωτής του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ στην χώρα μας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Pin It on Pinterest

Share This