Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει το Νοσοκομείο της Μαριούπολης που βομβαρδίστηκε απο τους Ρώσους

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση ότι ένα μαιευτήριο στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις και καταστράφηκε ολοσχερώς. Το μαιευτήριο χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και βρέφη, ενώ 17 τραυματίστηκαν.

Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκάλυψε, κατά τη «Σύνοδο του Νότου» ότι η Ελλάδα θα ανακατασκευάσει το μαιευτήριο που καταστράφηκε στη Μαριούπολη. «Εκεί, κατοικούν πάνω από 100.000 ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί. Η κυβέρνηση θα αναλάβει να ανακατασκευάσει το μαιευτήριο της Μαριούπολης που καταστράφηκε ως μια μικρή έμπρακτη υποστήριξη όταν με το καλό τελειώσουν οι εχθροπραξίες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Οι φωτογραφίες της Mariana Vishegirskaya με τη νεογέννητη κόρη της που γλίτωσαν από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο, έκαναν τον γύρο του κόσμου και έγιναν αντικείμενο ρωσικής προπαγάνδας αφού η ρωσική πρεσβεία ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα στη φωτογραφία με τα αίματα στο πρόσωπο που φαίνεται να φεύγει από το μαιευτήριο, είναι ηθοποιός που παρίστανε την τραυματία.

Η ίδια έδωσε συνέντευξη στον Guardian λίγες ώρες μετά τη γέννηση του παιδιού της και είπε ότι ο βομβαρδισμός «έγινε στις 9 Μαρτίου, στο νοσοκομείο νούμερο 3 στη Μαριούπολη. Ήμασταν ξαπλωμένοι στους θαλάμους όταν τζάμια, θραύσματα, παράθυρα και τοίχοι πετάχτηκαν». «Δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Ήμασταν στους θαλάμους και μερικοί είχαν τον χρόνο να καλυφθούν σε αντίθεση με άλλους», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η φωτογραφία που έκανε το γύρο του κόσμου

Πόλεμος στην Ουκρανία

Το γύρο του διαδικτύου έκανε και άλλη μία φωτογραφία, αυτή μίας γυναίκας μέσας στα αίματα να κρατάει την κοιλιά της πάνω σε φορείο, αποτυπώνοντας για ακόμα μια φορά τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο και οι γιατροί προσπάθησαν να κρατήσουν το βρέφος ζωντανό κάνοντας καισαρική. Δεν τα κατάφεραν όμως. Εκείνη, συνειδητοποιώντας ότι έχανε το παιδί της τούς φώναξε «σκοτώστε με τώρα!».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This