Η εκδρομή των ενοίκων των Στεγών του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ Ρόδου

Ένα πρωινό Σαββάτου πέραν των συνηθισμένων, απόλαυσαν οι ένοικοι των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ του παραρτήματος Ρόδου.

Στα πλαίσια ανάπτυξης δράσεων που αποσκοπούν στην καλλιέργεια κοινωνικής συμπεριφοράς και επαφής με την ευρύτερη κοινότητα, οι ένοικοι επισκέφθηκαν τη Νέα Μαρίνα, συνοδευόμενοι από τον Επιστημονικό Διευθυντή-ιατρό ψυχίατρο κ. Δράκο Μιχαήλ, την Διευθύντρια-Κοινωνική Λειτουργό κα Ρηγοπούλου Γεωργία, την Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια κα Σαρρή Φωτεινή και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην διάρκεια της βόλτας τους, περιπάτησαν στο πλακόστρωτο πεζόδρομο, πραγματοποίησαν διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την θάλασσα και απόλαυσαν το ρόφημα και το σνακ της επιλογής τους στην καφετέρια NAVAL, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας βάσει της εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου ειδικώς αναγνωρισμένο ως Φιλανθρωπικό Σωματείο και πιστοποιημένο ως φορέας παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας. Παρέχει υπηρεσίες διαμονής, διημέρευσης και φιλοξενίας ατόμων με νοητική υστέρηση, ηλικίας 13 ετών και άνω.

Στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ στη Ρόδο πουβρίσκονται στο 5ο χλμ Ρόδου-Καλλιθέας, γίνονται οι παρακάτω δραστηριότητες.

Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης δραστηριοτήτων που συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση των ικανοτήτων, όσο και στην ανάδειξη των δεξιοτήτων των ατόμων με νοητική υστέρηση, υπό την επίβλεψη άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού.

Οι υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχονται είναι: Μεταφορά, Σίτιση, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Φυσικοθεραπεία, Συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας, Εκδρομές, Δράσεις άθλησης και ψυχαγωγίας.

Οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, αποτελούν ένα σύγχρονο πλαίσιο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξειδικευμένης επιστημονικής θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση. Λειτουργούν ως στέγες μακράς διαμονής-υποστηριζόμενης διαβίωσης 24ωρης φιλοξενίας, στις οποίες μπορεί να φιλοξενηθούν 14 άτομα με ελαφριά, μέση έως βαριά νοητική υστέρηση, μερικώς αυτοεξυπηρετούμενα ή δια βίου υποστηριζόμενα από το προσωπικό των Σ.Υ.Δ., ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ατόμων με νοητική υστέρηση, η αποασυλοποίηση και η επανένταξη στην ευρύτερη κοινότητα, αποτελούν τους βασικούς στόχους στους οποίους συντείνει το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών στις Σ.Υ.Δ..

Pin It on Pinterest