Το υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό “HMS Defender» στη Ρόδο

«Η Μεσόγειος είναι θάλασσα ειρήνης και στη θάλασσα αυτή είναι καλοδεχούμενο όποιο πολεμικό πλοίο βρίσκεται στο νησί μας για λόγους αναψυχής του πληρώματός του».
Με την τοποθέτηση αυτή υποδέχτηκε το πρωί ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος τον Ύπαρχο του υπερσύγχρονου αντιτορπιλικού “HM S Defender» κ. Jason Eacok, ο οποίος συνοδευόταν από την πρόξενο της Αγγλίας κ. Ράνια Κοσσιώρη.
Το αγγλικό πολεμικό που κατέπλευσε και θα παραμείνει τέσσερις μέρες στη Ρόδο για την ανάπαυση των 250 μελών του πληρώματός του είναι από τα νεότερα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων και έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης σε υπερπόντιες επιχειρησιακές δράσεις.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ρόδος λόγω της γεωπολιτικής θέσης της χώρας μας και ιδιαίτερα του νησιού μας τονίζοντας ότι πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση.
Στην εγκάρδια συνάντηση των δύο πλευρών ο άγγλος κυβερνήτης δήλωσε ενθουσιασμένος τόσο ο ίδιος όσο και το πλήρωμα με τις ομορφιές της Ρόδου ενώ ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε τους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών καλώντας παράλληλα τους άγγλους επισκέπτες μας να ξανάρθουν στη Ρόδο ως τουρίστες. 1745037

Δήμαρχος με Κυβερνήτη

Pin It on Pinterest

Share This