Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015. Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

10 χρόνια αναγνώρισης από τον Ο.Η.Ε όταν υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (ψήφισμα 60/5 της 26ης Οκτωβρίου 2005)
20 χρόνια καθιέρωσης από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR), από τις οργανώσεις των θυμάτων της βίας της κυκλοφορίας
Στην χώρα μας αναγνωρίστηκε μεν το 2011 αλλά αυτό δεν είχε καμιά ουσιαστική επίπτωση.
Από την Παγκόσμια Μνήμη στην Παγκόσμια Δράση
Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια αφότου ο ΟΗΕ αναγνώρισε επίσημα αυτή την ημέρα.
Δέκα χρόνια Ολέθρου με πάνω από 10 εκατομμύρια νεκρούς και πάνω από δέκα εκατομμύρια ανάπηρους από τις τροχαίες συγκρούσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο.
Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για θύματα της οδικής κυκλοφορίας (WDR) συνενώνει δράσεις σε ένα αυξανόμενο αριθμό χωρών σε όλες τις ηπείρους του κόσμου την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνο. Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μνήμη των πολλών εκατομμυρίων που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε τροχαίες συγκρούσεις, στις οικογένειες τους, καθώς και για την απόδοση φόρου τιμής στους εργαζόμενους στη διάσωση: πληρώματα ασθενοφόρων, πυροσβεστικής, τροχαίας, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίοι ασχολούνται καθημερινά με τα τραυματικά επακόλουθα του θανάτου και του τραυματισμού στο δρόμο.
Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε τα δέκα χρόνια ολέφρου από τις τροχαίες συγκρούσεις σε ολόκληρο το κόσμο, μπορείτε σίγουρα να ξέρετε τι σημαίνει η εξαφάνιση του Δημήτρη, του Μιχάλη , της Στέμης, του Ανδρέα, του Θοδωρή, του Κώστα, του Σταύρου, της Καλέτιας, της Νεκταρίας, του Φίλιππα, του Μανώλη, του Σταμάτη, του Χρυσοβαλάντη, του Τασούλη, του Γιάννη, της Ιωάννας, της Κατερίνας, του Μανώλη, του Αδάμ, του Σόλωνα, του Αλέξανδρου, του Πάνου, του Βαγγέλη, της Δήμητρας, του ..της…
Και φέτος θα συναντηθούμε για να τους τιμήσουμε.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης από το 2006…
Φόρο τιμής σε όλους αυτούς…. που σκοτώθηκαν στους δρόμους της χώρας μας.
Η Ημέρα Μνήμης είναι για να θυμηθούμε όλοι, να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας, να προστατέψουμε τα παιδιά μας, τα παιδιά όλου του κόσμου, να αγκαλιάσουμε τον πόνο, να αναζητήσουμε την δικαιοσύνη, να αναζητήσουμε την πολιτική βούληση, να ζητήσουμε συγνώμη.. να αποδείξουμε ότι νοιαζόμαστε όλοι, να φτιάξουμε ένα μέλλον πιο ασφαλές στους δρόμους μας, να δημιουργήσουμε πολιτισμό για τις επόμενες γενιές..να σώσουμε τις ζωές των άλλων και να γίνουν οι δρόμοι ασφαλείς για όλους μας.
Γιατί δεν ξεχνάμε πως κάθε ένα από τα στατιστικά τους νούμερα είναι ένα ΠΡΟΣΩΠΟ…
ένα ΠΡΟΣΩΠΟ αγαπημένο….
Μαζί θα τιμήσουμε κι όλους εκείνους που αντιμάχονται στο όλεφρο του δρόμου,,, των δρόμων, προσπαθώντας να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί.
Έτσι και φέτος θα συναντηθούμε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στην Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατανυκτική Συναυλία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 8μμ, για όλους αυτούς που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, θεωρώντας ότι με μια τέτοια προσπάθεια πολύ σημαντική, αφυπνίζουμε συνειδήσεις… δυστυχώς για μια κοινωνία εξοικειωμένη με το Τροχαίο Έγκλημα, μια κοινωνία που αρνείται να αντιληφθεί πως ΜΠΟΡΟΥΜΕ να περιορίσουμε ακόμα και να εξαλείψουμε τα Τροχαία μια και αυτά είναι προβλέψιμα και κατά συνέπεια μπορούν και να προληφθούν…

.
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015
Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.
Από την Παγκόσμια Μνήμη στην Παγκόσμια Δράση
Μια κοινή αφίσα, ένα κοινό μήνυμα, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου.
Link to WDR 2015 Poster in over 25 languages:

Posters to share


Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης 2015 και στις πέντε ηπείρους είναι:
ΘΥΜΗΣΟΥ…ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΘΥΜΑΤΑ «Είναι ώρα να θυμηθούμε και να πούμε ΟΧΙ στο έγκλημα του δρόμου/ στο έγκλημα των δρόμων-Ώρα για αποτελέσματα»
Θα είναι το Μήνυμα για την 2η Παγκόσμια Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου στη Βραζιλία, που θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Νοεμβρίου 2015 – μόλις 3 μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα. «Ώρα να θυμηθούμε” αντηχεί το μήνυμα αυτού του σπουδαίου συμβάντος, ενώ “να πούμε ΟΧΙ στο έγκλημα του δρόμου! Σχετίζεται με τη συμπεριφορά των χρηστών της οδού, σύμφωνα με τον πυλώνα 4 του Παγκόσμιου Σχεδίου για τη Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2011-2020..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της FEVR 8/11/2015 www.fevr.org http://worlddayofremembrance.org
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή και στην Αθήνα από το Πανελλαδικό Σύλλογο SOS ΤΡΟΧΑΊΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ στην Πλατεία Συντάγματος στις 13:00.
Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σας καλούν όλους, για μια ΖΩΗ χωρίς φόβο.. για μια ΖΩΗ.. χωρίς τροχαία θύματα… για μια πόλη τη Ρόδο για τη ΖΩΗ, και ένα κυκλοφοριακό δίκτυο που δεν θα παράγει το θάνατο και την αναπηρία και πρώτα απ όλα τις οικογένειες των θυμάτων και τα ίδια τα θύματα των αναρίθμητων τροχαίων δυστυχημάτων-εγκλημάτων, να είστε κοντά μας, την Κυριακή στις 15 Νοεμβρίου 2015, στην Επιμνημόσυνη Δέηση-Κατανυκτική Συναυλία «Φως εξ Ουρανού» σε έργα των Σωτήρη Δεσπότη-Σάββα Καρατζιά. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου υπό τη Διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντή, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις 8μμ. . www.efthita.gr

F PROSKLISI ευθυτα

Pin It on Pinterest

Share This