15°C73%

H Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean μετά τη Ρόδο “κατακτά” Ελλάδα και Κύπρο με ταχύτατους ρυθμούς

Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean: μετά τη Ρόδο, «τρέχει» με επενδύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Με φουλ ταχύτητα συνεχίζει την επέκτασή της στην ελληνική (και κυπριακή) αγορά η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, θυγατρική του ισραηλινού ομίλου Fattal, δείχνοντας ότι το ενδιαφέρον της για νέες κινήσεις όχι μόνο δεν υποχωρεί, αλλά ενισχύεται.

Αφορμή για τα νεότερα είναι η πρόσφατη εξαγορά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπου το ξενοδοχείο Cora Resort περνά πλέον στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας και μετονομάζεται σε “Meravia”. Στην παρουσίαση του νέου project, ο διευθύνων σύμβουλος της Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean, Roni Aloni, τόνισε ότι ο όμιλος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις και εξετάζει επιπλέον εξαγορές, τόσο σε δημοφιλείς προορισμούς με εύκολη αεροπορική πρόσβαση, όσο και σε αστικά κέντρα όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρεία έχει ήδη παρουσία.

Όπως σημείωσε, με την τελευταία εξαγορά (του πρώην Cora Resort από την Bain Capital) έχουν ήδη τοποθετηθεί στην Ελλάδα πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ενώ η συνέχεια θεωρείται δεδομένη.

Από το 2017 μέχρι σήμερα: 13 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο

Η αρχή για τον όμιλο στη χώρα μας έγινε το 2017, με το πρώτο ξενοδοχείο στη Ρόδο, και ακολούθησε η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας με το πρώην Εσπέρια στη Σταδίου. Σήμερα, το δίκτυο αριθμεί 13 ξενοδοχεία συνολικά:

  • 5 στην Ελλάδα
  • 8 στην Κύπρο

Ο στόχος που έχει τεθεί είναι να φτάσει η εταιρεία τα 16 ξενοδοχεία στις δύο αγορές έως το τέλος του 2026, με συνολικές επενδύσεις που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Leonardo Hotels & Resorts Mediterranean αποτελεί μέρος του ευρύτερου ομίλου LEONARDO HOTELS, ο οποίος διαθέτει πολλαπλά brands (Leonardo Hotels, Leonardo Royal, Leonardo Boutique, Leonardo Limited Edition, MASTERS και NYX Hotels) και παρουσία σε 21 χώρες με πάνω από 300 ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Ισραήλ και Ηνωμένο Βασίλειο.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «θετικά σημάδια» από τα NYX

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, στην Αθήνα το 5 NYX Esperia* στη Σταδίου παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη, ενώ θετικά είναι και τα μηνύματα από τη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί νέο NYX από τον Σεπτέμβριο 2025. Όπως υποστηρίζουν, αυτή η εικόνα επιβεβαιώνει τη στρατηγική τους να αποκτήσουν ισχυρό αποτύπωμα και στη Βόρεια Ελλάδα.

Επενδύσεις και στη Ρόδο: αναβάθμιση με περισσότερα δωμάτια

Την ίδια στιγμή, «τρέχει» και νέο επενδυτικό πρόγραμμα για το ξενοδοχείο της εταιρείας στη Ρόδο, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, με αύξηση της δυναμικότητας από 112 σε 144 δωμάτια. Ο σχεδιασμός προβλέπει ολοκλήρωση στα τέλη Μαρτίου, ώστε το ξενοδοχείο να ανοίξει ανανεωμένο για τη νέα τουριστική σεζόν.

Το νέο “Meravia – Leonardo Limited Edition” στη Χαλκιδική

Το πρώην Cora Resort, που αποκτήθηκε με τίμημα περίπου 45 εκατ. ευρώ, θα ανοίξει εκ νέου την Πρωτομαγιά, εντασσόμενο στη σειρά Leonardo Limited Edition, δηλαδή στην premium κατηγορία του ομίλου.

Το ξενοδοχείο διαθέτει:

  • 188 δωμάτια
  • 34 σουίτες με ιδιωτική πισίνα
  • επιλογές με ιδιωτικό jacuzzi ή swim-up πρόσβαση

Παράλληλα πραγματοποιείται ένα μίνι λίφτινγκ 1,5 εκατ. ευρώ σε 4 εστιατόρια και 4 μπαρ, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ανακαινιστεί πλήρως τα προηγούμενα χρόνια.

Ο CEO της εταιρείας χαρακτήρισε την κίνηση στη Χαλκιδική «κομβικό σταθμό» για το αναπτυξιακό πλάνο της Leonardo στην Ελλάδα, προαναγγέλλοντας ότι η επέκταση θα συνεχιστεί με νέες εξαγορές και στόχο τη δημιουργία προορισμών που αναβαθμίζουν συνολικά την εμπειρία του ταξιδιώτη.

Pin It on Pinterest