18 & 25 Μαΐου : Η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο , η ανατροπή θα έρθει

Νεκτάριος Σαντορινιός,

Γραμματέας Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου ΑΙγαίου

Ρόδος 11/5/2014

18 & 25 ΜΑΗ: Η ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ!

Έχουν βγει στο σεργιάνι τα διάφορα παπαγαλάκια (θεσμικά και μη) της κυβέρνησης να μας πείσουν ότι η χώρα ξεπερνά την κρίση και ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. Προσπαθούν, ματαίως, να μας πείσουν ότι το success story πέτυχε και ότι πολύ σύντομα η Ελλάδα θα ανακάμψει. Πολύ θα θέλαμε να ήταν αλήθεια όλα αυτά. Όμως η σκληρή πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η στημένη έξοδος στις αγορές με όρους επαχθέστερους και από κατοχικό δάνειο δεν αποτελεί σημάδι υγείας της οικονομίας. Το ξεπούλημα των φιλέτων της χώρας σε αρπακτικά δεν συνιστούν υγιείς επενδύσεις. Οι περικοπές που έχουν γίνει και αυτές που έχουν ήδη ψηφιστεί και θα ισχύσουν σε μεταγενέστερους χρόνους δεν αποτελούν έξοδο από τα μνημόνια. Τα μνημόνια της καταστροφής είναι ζωντανά μέσα από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους και θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ακόμα και αυτό το περίφημο πλεόνασμα έχει γίνει με λογιστικές αλχημείες όπως έχει ήδη παραδεχθεί ο κύριος Κύρτσος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ. Όπως ο ίδιος επισημαίνει σε άρθρο του στη FREE SUNDAY, στις 21/1/2014: «Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο εφόσον δεν βασίζεται στις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της χώρας. Προκύπτει μέσα από μία πολιτική συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας για τον τρόπο υπολογισμού της λεγόμενης «άσπρης τρύπας» των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, των ΟΤΑ και ορισμένων ΔΕΚΟ. Η κυβέρνηση ζήτησε να υπολογιστεί η «άσπρη τρύπα» με ένα τρόπο που εγγυάται την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013 για να μπορεί να επιχειρηματολογεί υπέρ του ελληνικού success story.»

Αλλά ακόμη και το περίφημο κοινωνικό μέρισμα έδειξε περίτρανα τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει αυτή η κυβέρνηση της υποταγής την Ελληνική κοινωνία. Ένα μεγάλο μέρος του κοινωνικού μερίσματος παρακρατήθηκε από τις τράπεζες για οφειλές, έστω κι αν μετά έσπευσε πανικόβλητη η κυβέρνηση να το μαζέψει. Δείχνει σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει τα Ελληνικά νοικοκυριά. Αυτό το κοινωνικό μέρισμα θυμίζει μια παροιμία που λέει: «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»!

Η περίφημη έξοδος στις αγορές, έγινε με ληστρικά επιτόκια σε σύγκριση με τα επιτόκια που δανείζονται σήμερα άλλες χώρες. Όμως, κυρίως έγινε με όρους επαχθέστερους και από αυτούς ενός κατοχικού δανείου. Όρους που η κυβέρνηση ακόμη και σήμερα αρνείται να αποκαλύψει. Ωστόσο, ξέρουμε ότι ο δανεισμός έγινε- για πρώτη φορά- με αναφορά στο Αγγλικό δίκαιο, το οποίο δίνει το δικαίωμα στους δανειστές να κατασχέσουν δημόσια περιουσία ανά πάσα στιγμή. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι επαχθείς αυτοί όροι υποθηκεύουν και τις επόμενες απόπειρες εξόδου στις αγορές!

Η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ψέματα ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Όπως έλεγε τερατώδη ψέματα ανάμεσα στον Μάη και τον Ιούνη του 2012 όταν έταζε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, ενώ είχε ήδη έτοιμα στα συρτάρια νέα σκληρά και βάρβαρα μέτρα που εφάρμοσε αμέσως μετά. Οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δέσει τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά ακόμα χρόνια. Αυτές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης: Να κάνουν το μνημόνιο καθεστώς. Να κάνουν το μνημόνιο και τη δημοσιονομική πειθαρχία το νέο Σύνταγμα της χώρας.

Με το νέο μνημόνιο που στήνουν, με το κράτος εκτάκτου ανάγκης που οικοδομούν, όχι μόνο δεν αφήνουν καμία προοπτική για ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση, ανάκαμψη και ανόρθωση της οικονομίας, αλλά δίνουν τη χαριστική βολή. Γυρνάνε τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Περιγράφουν και σχεδιάζουν μία χώρα με φθηνό εργατικό δυναμικό, φθηνές υπηρεσίες, με μικρό έως ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος. Μια χώρα χωρίς προοπτική και μέλλον.

Μας μιλάνε για μια Νέα Ελλάδα, όμως αν κανείς δει τα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών σχημάτων που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και στην περιοχή μας, θα αναγνωρίσει μέσα όλους τους αρχιερείς της διαπλοκής και της διαφθοράς που διέλυσαν το κράτος και την κοινωνία. Αυτή είναι η Νέα Ελλάδα που ονειρεύονται, η Ελλάδα της οπισθοδρόμησης, των κολλητών, των κουμπάρων, των κηπουρών- η ιδιόρρυθμη ολιγαρχία που ο λαός μας έχει απορρίψει.

Για μια ακόμη φορά προσπαθούν να ενεργοποιήσουν το μοναδικό όπλο που τους έχει μείνει για να διασωθούν, το ΦΟΒΟ. Μιλάνε για εφιάλτες και καταστροφές, αν ο λαός εκφραστεί ελεύθερα και δημοκρατικά, αν ο λαός επιλέξει την ΕΛΠΙΔΑ και την ΑΝΑΤΡΟΠΗ. Αυτό το χαρτί το παίξανε το 2012 και τους βγήκε. Όμως οι μπλόφες βγαίνουν μόνο μία φορά!

Στις 18 και στις 25 του Μάη οι Έλληνες θα επιλέξουν την ΕΛΠΙΔΑ απέναντι στο ΦΟΒΟ, οι πολίτες θα κάνουν πράξη την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του ολέθρου και της καταστροφής!!!

 

Pin It on Pinterest