Η Greenpeace συναντά τα Οικολογικά Ροδιακά και παράγοντες του Δήμου Ρόδου

Συνάντηση με εκπροσώπους της Greenpeace που βρίσκονται στο νησί μας είχε η ομάδα ‘Οικολογικά Ροδιακά’. Έγινε ενημέρωση εκ μέρους της ομάδας για τα ενεργειακά θέματα της Ρόδου συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του νέου σταθμού και της εξοικονόμησης ενέργειας. Συζήτηση έγινε επίσης για τα ζητήματα της διαχείρισης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ).
Σήμερα το μέλος της Greenpeace Τάκης Γρηγορίου, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης και Νίκος Κασέρης συναντήθηκαν με το αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Χριστοδούλου και υπηρεσιακούς παράγοντες για να συζητήσουν ανάλογα θέματα. Συγκεκριμένα έγινε ενημέρωση για την πρόοδο του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ και άλλα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας που αυτή τη στιγμή τρέχουν στο Δήμο Ρόδου και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τον πιλότο για ένα πιο εκτεταμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε όλο το νησί της Ρόδου.
Επίσης έγινε ενημέρωση για την πορεία του έργου κατασκευής του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) και ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η ανακύκλωση και κομποστοποίηση στο νησί ώστε να έχουμε συγκεκριμένα οφέλη αλλά και να αποφύγουμε τα αυξημένα τέλη που προβλέπονται από την οδηγία 98/2008 και το Νόμο 4042/2012.
Η ομάδα Οικολογικά Ροδιακά κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων αλλά και για τη σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης για τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας στη Ρόδο που θα αποτελέσει το μπούσουλα για τα ανάλογα έργα και πράξεις από δω και πέρα.
Διαπιστώθηκε η πρόθεση να συνεχιστεί η συνεργασία Δήμου – Greenpeace – εθελοντικών ομάδων στα παραπάνω θέματα ώστε η Ρόδος να μπορέσει να μπει στην πρωτοπορία για την επίτευξη υψηλών περιβαλλοντικών στόχων.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This