Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η διατροφή πλούσια σε φρούτα προστατεύει την καρδιά, ωστόσο μία μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition φέρνει στο φως νέα στοιχεία αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου από τα καρδιαγγειακά.
Στο πλαίσιο της έρευνας, Γάλλοι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωργικής Έρευνας, συνεργάστηκαν με 48 υγιείς γυναίκες, ηλικίας 50-65 ετών, οι οποίες βρίσκονταν σε εμμηνόπαυση. Σ’ αυτήν την ηλικία, οι γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, τα άτομα που καταναλώνουν ένα ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ κάθε ημέρα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά.
Όπως εξηγούν οι ερευνητές, μία ομάδα συστατικών που υπάρχουν στο φρούτο, οι φλαβονόνες, κάνουν τις αρτηρίες πιο ελαστικές, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος.
Τα ευεργετικά αποτελέσματα, βέβαια, φαίνεται πως περιορίζονται στα υγιή άτομα. Συγκεκριμένα, όσοι πάσχουν ήδη από καρδιοπάθεια και ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή, δεν πρέπει να αρχίσουν την κατανάλωση χυμού γκρέιπφρουτ πριν συμβουλευθούν το γιατρό τους, αφού αυτό αλληλεπιδρά με τουλάχιστον 85 φάρμακα.