“Να σταματήσει άμεσα ο “Γολγοθάς” των εργαζομένων του Νεώριου Σύρου”

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτητς, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος και το σύνολο του συνδυασμού «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»  παρακολουθούν με αγωνία και έντονο ενδιαφέρον τις δυσμενείς εξελίξεις στο ναυπηγείο του Νεωρίου της Σύρου.

Δυστυχώς οι εργαζόμενοι του Νεωρίου ζουν το δικό τους «Γολγοθά». Είναι στο «μάτι του κυκλώνα» λόγω της άσχημης οικονομικής συγκυρίας που βιώνει ο τόπος. Η εργασιακή ανασφάλεια και η φτώχεια σε συνδυασμό με το αβέβαιο μέλλον δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους ίδιους και στις οικογένειές τους και θέτουν σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή της Σύρου.

Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες πρέπει όλοι να δείξουν ψυχραιμία, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα. Οι εργαζόμενοι του Νεωρίου έχουν δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Οφείλουν όλοι να τους σεβαστούν και να κινηθούν με βάση τον άνθρωπο και όχι τους αριθμούς.

Καλούμε:

–   τη διοίκηση του ναυπηγείου του Νεωρίου (ενόψει μάλιστα και του Δ.Σ. των μετόχων τη Μ. Δευτέρα 14/4/2014) να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να ικανοποιήσει τις δίκαιες απαιτήσεις των εργαζομένων και να τους καταβάλει τα οφειλόμενα.

– τους εργαζόμενους σε διαρκή επαγρύπνηση, ψυχραιμία  και ενότητα.

– την κυβέρνηση και τους «πρωτεύθυνους» πολίτες των Κυκλάδων να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης του μοναδικού περιφερειακού ναυπηγείου της χώρας και της μοναδικής βαριάς βιομηχανίας του Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ» εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζομένους του Νεωρίου και στηρίζει κάθε ειλικρινή πρωτοβουλία που στόχο θα έχει τη βιωσιμότητα του ναυπηγείου.

Δεν σιωπούμε, δεν βάζουμε τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Απαιτείται λύση τώρα.

Pin It on Pinterest