Γκίκας Μαγιορκίνης: Τι είπε για το εμβόλιο της Οξφόρδης και τις παρενέργειες που εμφάνισε εθελοντής

Ο επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ξεκίνησε την ενημέρωση για τον κορονοϊό ανακοινώνοντας ότι έχουν εντοπιστεί 287 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλαδα. Ο καθηγητής ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε πλήρη αντίθεση με την τάση υποχώρησης της πανδημίας.

Μίλησε επίσης για ανομοιόμορφη κίνηση του κορονοϊού, αφού λίγοι το μεταδίδουν δυναμικά και ο ιός μπορεί να ανατρέψει μέσω της υπερμετάδοσης, την πορεία της πανδημίας.

«Όταν εμφανίζονται κρούσματα όπως αυτά σε επαγγελματικούς χώρους, εκεί η ιχνηλάτηση μπορεί να περιχαρακώσει. Σε καμία περίπτωση η εξέλιξη δεν επιτρέπει εφησυχασμό» ανέφερε.

Στον τομέα των εμβολίων, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, ότι «κατεγράφη ένα συμβάν στο εμβόλιο της Οξφόρδης, κατεγράφη η παρενέργεια και μία ανεξάρτητη επιτροπή αναλαμβάνει την εξέταση αν η παρενέργεια οφείλεται στο εμβόλιο, δεν σταματάει η εξέλιξη της μελέτης για την παραγωγή του εμβολίου, αλλά σταματούν οι εμβολιασμοί. Συμβαίνουν συχνά τέτοια γεγονότα στις δοκιμές εμβολίων και φαρμάκων. Σε αναμονή λοιπόν των αποτελεσμάτων της επιτροπής».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest