Στους ηλικιωμένους ο δήμαρχος – Ευχές και δώρα στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο

Κοντά στους ηλικιωμένους του Χαραλάμπειου Γηροκομείου βρέθηκε το μεσημέρι (Δευτέρα) ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε ένα εγκάρδιο κλίμα γεμάτο ευχές και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Τον δήμαρχο υποδέχτηκε ο πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαρίνος και ο Αντιπρόεδρος κ. Κυριάκος Κασάπης και συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαγγέλη Μανδρακό, την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάννου και την αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου.
Ο κ. Χατζηδιάκος είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους που διαμένουν στον Οίκο Ευγηρίας και να ανταλλάξει μαζί τους ευχές για τη νέα χρονιά.
«Οι ηλικιωμένοι είναι μία κοινωνική ομάδα την οποία θα πρέπει η Πολιτεία να στηρίζει με κάθε μέσο προκειμένου να ζουν αξιοπρεπώς και σε οργανωμένο περιβάλλον» δήλωσε ο δήμαρχος ο οποίος ξεναγήθηκε και στους κοινόχρηστους χώρους του ιδρύματος.
Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους οι οποίοι φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία του Χαραλάμπειου επιτελώντας σημαντικό έργο και ενημερώθηκε από τον κ. Μαρίνο για την κτηριακή υποδομή δηλώνοντας ότι ο δήμος Ρόδου θα είναι πάντα δίπλα τους σε οποιαδήποτε ανάγκη παραστεί. Ειδικά για το Χαραλάμπειο ολοκληρώνεται η διαδικασία εκπόνησης μελετών για την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Ρόδου, του Νεστορίδειου Ιδρύματος και προνοιακών ιδρυμάτων που αφορά στην βελτίωση των εγκαταστάσεων και στην αύξηση των κλινών.
Επίσης ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι φέτος στόχος του δήμου είναι, ακόμη και με χορηγίες, να προβεί στην ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται μπροστά από το Χαραλάμπειο, ώστε τόσο οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο,όσο και τα άτομα τρίτης ηλικίας της περιοχής να αποκτήσουν ένα δικό τους ζωτικό χώρο.
«Ο τομέας της πρόνοιας είναι από τους τομείς στους οποίους δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα» δήλωσε και προσέφερε συμβολικά δώρα στους ηλικιωμένους.

Pin It on Pinterest