“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σκότωσαν τη γυναίκα που τα μεγάλωσε”, λέει ο γιος της 69χρονης

Τα δύο εγγόνια αλληλοκατηγορούνται ότι σκότωσαν τη γιαγιά τους για μια τηλεόραση – Ο γιος της άτυχης γυναίκας που μετά την τραγωδία επέστρεψε από τη Φινλανδία όπου ζει, μιλά στο protothema.gr και τονίζει: «Τα ανίψια μου δεν έχουν δικαίωμα να αναπνέουν»

Συγκλονισμένος είναι ο γιος της 69χρονης γυναίκας στη Ρόδο, που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια των δύο εγγονιών της οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για τη δολοφονία της γιαγιάς τους.
Ο κ. Λευτέρης Γερόλυμος, αδερφός της μητέρας των δύο παιδιών που κατηγορούνται για τη δολοφονία της γιαγιάς τους, τα τελευταία 23 χρόνια ζει στη Φινλανδία. Εκεί ήταν όταν ενημερώθηκε και για το τραγικό περιστατικό, το οποίο τον καταρράκωσε όπως λέει στο protothema.gr, καθώς είχε μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του.
Οι σχέσεις της οικογένειας ήταν διαταραγμένες τα τελευταία χρόνια, καθώς υπήρχαν μεγάλα προβλήματα. «Η αδερφή μου μπαινόβγαινε στον Κορυδαλλό, είχε πάρει τον κακό δρόμο», μας εξομολογείται.

Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα ανίψια του, η Κατερίνα και ο Κυριάκος, σκότωσαν τη γιαγιά τους, τη γυναίκα που τους μεγάλωσε.

«Η μητέρα μου παρότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, πάλευε να τα «φέρει βόλτα» και να βοηθάει τα εγγόνια της. Αυτά τα πλάσματα, αν μπορώ να τα χαρακτηρίσω έτσι, μου σκότωσαν τη μάνα μου, δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή. Για εμένα δεν πρέπει να αναπνέουν. Δεν μπορείς να σκοτώνεις εκείνον που σε μεγάλωσε!», μας λέει.

«Την Κατερίνα την είχε αφήσει η μητέρα της στην γιαγιά της από έξι μηνών. Εκείνη είναι που την μεγάλωσε. Τα τελευταία χρόνια ζούσαν μαζί, καθώς η Κατερίνα ήταν άνεργη. Δεν μπορώ να συλλάβω πώς έκανε μια τέτοια πράξη».

Η ηλικιωμένη γυναίκα έπαιρνε μια σύνταξη 530 ευρώ και με αυτά τα χρήματα συντηρούσε και την εγγονή της. Πολλές φορές μάλιστα όπως μας εξομολογείται ο κ. Γερόλυμος, έστελνε και ο ίδιος επιπλέον χρήματα στη μητέρα του, καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα και τους λογαριασμούς.

Οι καβγάδες για οικονομικές διαφορές ήταν συχνό φαινόμενο μεταξύ γιαγιάς και εγγονής, μας λέει. «Φέτος αναγκάστηκα να έρθω τρεις φορές στην Ελλάδα, καθώς με έπαιρναν τηλέφωνα οι γείτονες, ότι άκουγαν φωνές. Δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα ακολουθούσε».

Αναφερόμενος στον ανιψιό του Κυριάκο, τον δεύτερο εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της γιαγιάς του, ο κ. Γερόλυμος εξομολογείται: «Στην αρχή είχαμε καλές σχέσεις, αλλά αυτό άλλαξε όταν διαπίστωσα ότι είχε αφαιρέσει από το σπίτι της γιαγιάς του μια τηλεόραση και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, με τον οποίο μιλούσα κάθε βράδυ με τη μητέρα μου. Του ζήτησα, χωρίς να έχω αποδείξεις να φύγει από το σπίτι».

Η δικηγόρος του Λευτέρη, Χαρούλα Ματσίγκου, δήλωσε ότι ο γιος του θύματος ήταν πολύ δεμένος με τη μητέρα του και πως επιθυμεί να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δράστες και κυρίως, να λάμψει η αλήθεια.

πηγή: protothema.gr