Γιορτή Χρυσόμηλου στο χωριό Αφάντου

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σας περιμένουμε και φέτος στο μοναστήρι της Παναγιάς Καθολικής κάτω στην παραλία του Αφάντου.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου και την Κυριακή στις 17 Ιουνίου, ο Σύλλογος Πολιτισμού και περιβάλλοντος ‘Παναγιά Καθολική’ έχει ετοιμάσει μία διήμερη γιορτή με θέμα το τοπικό χρυσόμηλο.

Θα γευτείτε εδέσματα με βάση το χρυσόμηλο, θα απολαύσετε ένα μικρό θεατράκι με ένα 20λεπτό απόσπασμα μιας παρέας Αφαντενών που ετοιμάζουν γλυκό του κουταλιού με χρυσόμηλο και φυσικά θα χορέψουμε πάντα παραδοσιακά. Την πρώτη μέρα θα μας κρατήσει συντροφιά με το βιολί του ο Στέφανος Θαρρενός από την Λίνδο και την δεύτερη μέρα ο πιο αντιπροσωπευτικός λυράρης της Δωδ/σου ο Γιάννης Κλάδάκης.

Φυσικά και τις δύο μέρες το άνοιγμα θα το κάνουν οι χορευτικές ομάδες του συλλόγου μας αλλά και οι καλεσμένοι μας από το νησί της Τήλου, καθώς και ο αδελφοποιημένος σύλλογος από την Παστίδα ‘ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ’, από την Λίνδο ο ‘ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ’, από την Κρεμαστή η ‘ΠΡΟΟΔΟΣ’ και η αδελφότητα Κασιωτών Ρόδου ‘Ο ΧΑΔΙΩΤΗΣ’. Θα έχουμε την χαρά επίσης να έχουμε μαζί μας στην παρουσίαση της γιορτής δύο ξεχωριστές παρουσίες, την Άννα Σαρρή και την Ελεονόρα Δοντά.

Σας περιμένουμε λοιπόν και τις δύο μέρες για να σας γλυκάνουμε αλλά και να διασκεδάσουμε παρέα όπως τις προηγούμενες χρονιές πάνω στην πίστα, για να προσθέσουμε και άλλες καλές αναμνήσεις στην ζωή μας.