Ένας ακόμα νέος με καταγωγή και από Ρόδο, υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας

Υπήρξε ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στην Ιστορία του Δήμου Αθηναίων

Ο 28χρονος Ιωάννης Γεωργαντάς με καταγωγή και από το νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα από την Κρητηνία,  από την πλευρά της μητέρας του, από το 2010 δίνει το δικό του αγώνα στην πολιτική σκηνή, ως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων .

Στις επικείμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας,  καθώς ο πατέρας του κατάγεται από τη Λαμία, όπου ο Γιάννης Γεωργαντάς έχει ζήσει και έχει μεγαλώσει από τα παιδικά του χρόνια.

Με τον ενθουσιασμό και το θάρρος της νεαρής  ηλικίας του, αλλά και τις γνώσεις πάνω στην πολιτική κατάσταση που βιώνει η χώρα  θα αγωνιστεί στο πλευρό  του Γιώργου Παπανδρέου με το  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Ο Γιάννης Γεωργαντάς , υπήρξε ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων στην ηλικία των 24 ετών  και έκτοτε με σταθερή πολιτική στάση αγωνίζεται για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο, ελπιδοφόρο “αύριο”.

Ο Κ. Γεωργαντάς είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος – Μετεωρολογία και ιδιοκτήτης εταιρεία «Εκδόσεις Γεωργαντάς».  Τα καλοκαίρια του από μικρός κάθε χρόνο  τα περνάει στην Κρητηνία , τόπο καταγωγής του, που ποτέ δεν ξέχασε .

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκα στις 17 Μαρτίου του 1987 και μεγάλωσα στην Λαμία Φθιώτιδας, τόπο καταγωγής του πατέρα μου, όπου τελείωσα το 4ο Ενιαίο Λύκειο.

Ταυτόχρονα, από την πλευρά της μητέρας μου, έλκω καταγωγή από το νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα από το χωριό Κρητηνία.

Είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Φυσική Περιβάλλοντος-Μετεωρολογία και έχω εργαστεί ως συντάκτης της σελίδας «καιρός της εβδομάδας» στην κυριακάτικη έκδοση εφημερίδας πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Έχω παρακολουθήσει πολλά επιστημονικά συνέδρια σχετικά με θέματα οικολογίας και ενέργειας, ενώ το καλοκαίρι του 2012 εργάστηκα στην ερευνητική ομάδα καταγραφής μετεωρολογικών συνθηκών, σωματιδιακής και χημικής ρύπανσης εντός των συρμών και στις πλατφόρμες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, που πραγματοποιήθηκε από το εργαστήριο ποιότητας εσωτερικού αέρα του τμήματος Φυσικής Ε.Κ.Π.Α..

Μέχρι πρόσφατα κατοικούσα στην περιοχή των Ιλισίων ενώ πλέον διαμένω με τη σύντροφο μου στο Γουδί.

Δραστηριοποιούμαι πολιτικά στην νεολαία Πα.Σο.Κ. Ά Αθήνας από τον Σεπτέμβρη του 2004.

Αναπτύσσω δράση γύρω από τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Φυσικής.

Υπήρξα εθελοντής στο σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Δικαίωμα στην Πόλη – Γ. Καμίνης». Έλαβα 964 σταυρούς προτίμησης και την θέση του 1ου επιλαχόντος.

Στις 6 Ιουνίου 2011 ορκίστηκα Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, ο νεότερος στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων.

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιούλιου του 2011 συμμετέχω αμισθί ως γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Δήμου Αθηναίων (Κ.Ε.Κ.Δ.Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α.), ενώ τον Φεβρουάριο του 2013 ανέλαβα καθήκοντα εκτελεστικού Αντιπροέδρου της εταιρείας.

Από τον Απρίλιο του 2012, είμαι μέλος της διοίκησης του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. (Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) και από τον Ιούλιου του ίδιου έτους αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου, ενώ συμμετέχω ως μέλος κ στις εργασίες της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου.

Επιπλέον, από τον Δεκέμβρη του 2012 ανέλαβα πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης και παρακολούθησης του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και των φιλοζωικών ενώσεων σωματείων και τον Μάη του 2013 πρόεδρος της επιτροπής του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τα θέματα καθαριότητας.

Είμαι εκλεγμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και εκπρόσωπος των Δήμων της Αττικής στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Τέλος, συμμετέχω ως μέλος στην επιτροπή της ΠΕΔΑ σχετικά με θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης του πολίτη.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την γυμναστική, το διάβασμα και την μουσική. 

 

Pin It on Pinterest