Τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Παππά, ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου κ. Μιχάλης Λουλούς, για την άμεση ανταπόκριση, στο αίτημα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Κλιματικής κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ως γνωστόν, μετά από επικοινωνία του κ. Παππά με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αποφασίστηκε η ενίσχυση του Φυτωρίου με 100.000 ευρώ, με σκοπό την αναδάσωση και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος.
Οι δύο υφυπουργοί, συνοδευόμενοι από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Παπασταματίου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Φυτωρίου και ενημερώθηκαν, για τη στοχευμένη αναδάσωση που προγραμματίζεται στις πληγείσες περιοχές, δράση, την οποία στηρίζει απόλυτα ο Περιφερειάρχης Γώργος Χατζημάρκος.
Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Παππάς, δήλωσε:
«Ο κ. Τριαντόπουλος, είναι ένας από τους 12 (έξι υπουργούς και έξι υφυπουργούς) που ο πρωθυπουργός έστειλε στη Ρόδο από την πρώτη στιγμή των πυρκαγιών και από τους πρώτους που αντιλήφθηκαν τα επερχόμενα από τις καταστροφές προβλήματα.
Αισθάνομαι ικανοποίηση, διότι, το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, ενίσχυσε αρχικά τη ΔΕΥΑΡ με 570 χιλ. ευρώ για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων από πυρκαγιές δικτύων και στη συνέχεια, το Περιφερειακό Φυτώριο με 100 χιλ. ευρώ, μέσω της απόφασης του Υφυπουργού κ. Τριαντόπουλου, με σκοπό την αναδάσωση.
Η πρόκληση της κλιματικής κρίσης γιγαντώνεται και εμείς, οφείλουμε να αντιδράσουμε εγκαίρως. Η αναδάσωση ως απάντηση, είναι ο καλύτερος σύμμαχος και η ισχυρή επιλογή απέναντι στις μεταβολές της ατμόσφαιρας, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα.
Η χώρα μας, ήδη πλήττεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, που αναμένεται να ενταθούν. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τη φύση, να δώσει λύσεις στο ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Τα δένδρα, είναι ο καλύτερος σύμμαχος ως σταθεροποιητής του οικοσυστήματος, απέναντι στην υψηλή κλίμακα αποσταθεροποίησης, που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ άλλοτε. Υπολογίζεται ότι, το διοξείδιο του άνθρακα που απορροφά και αποθηκεύει κάθε δένδρο στη διάρκεια ζωής του, προσφέροντας δροσιά και καθαρό οξυγόνο, φτάνει τους 22 τόνους…
Αν σε παγκόσμιο επίπεδο, σχεδιαστεί σωστά και συντονισμένα και γίνει συνείδηση από τον καθένα η δενδροφύτευση, θα μπορέσουν να απορροφηθούν, τα 2/3 των εκπομπών, των επιβλαβών αερίων στον πλανήτη.
Η Ελλάδα, πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτή την παγκόσμια προσπάθεια. Άλλωστε, η μεγάλη δεξαμενή πλούτου της ελληνικής φύσης, είναι σε θέση να δώσει λύσεις και προτάσεις, στα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου.
Η πρωτοβουλία της αναδάσωσης, είναι η μεγάλη απάντηση στις καταστροφικές ατμοσφαιρικές μεταβολές. Τα δένδρα, είναι μεγαλειώδη και δυνατά. Και δεν είναι μόνο εντυπωσιακά, αλλά είναι η κύρια πηγή ζωής, μας χαρίζει οξυγόνο, δίνει ξυλεία, συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής και αποτελεί οικότοπο για τα ζώα και την άγρια φύση.
Θεώρησα προσωπικό χρέος μου απέναντι στους συμπατριώτες μου, να συμβάλω στην αναγέννηση του χαμένου ροδίτικου δάσους, προσπαθώντας άμεση λύση στο οικονομικό αίτημα του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου, μέσω του αρμόδιου υπουργείου. Ευχαριστώ τον συνάδελφό μου, Υφυπουργό κ. Τριαντόπουλο για την ανταπόκριση και την επίσκεψη στη Ρόδο και συγχαίρω το έργο των στελεχών του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου».
Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η δυναμική των παρατάξεων που διεκδικούν τον Δήμο Ρόδου;
Ποιον Θεωρείτε Καταλληλότερο Για Δήμαρχο Ρόδου; (6η Έρευνα) – Ψηφίστε !