Για αρρώστια που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια κάνει λόγο ο Μπιλ Γκέιτς


Ο γκουρού του τεχνολογικού κόσμου πιστεύει πως μια φονική επιδημία είναι καθ’ οδόν, μια πανδημία που θα μπορούσε να σκοτώσει 30 εκατ. ανθρώπους μέσα σε έξι μήνες.

Και μας λέει μάλιστα πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτή με τον ίδιο τρόπο που προετοιμάζονται οι χώρες για πόλεμο.

Σε εκδήλωση για τις επιδημίες που οργάνωσε ο φορέας Massachusetts Medical Society και η ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», ο Γκέιτς δεν έκρυψε τους φόβους του πως δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Με νέους παθογόνους μικροοργανισμούς να αναδύονται ανά πάσα στιγμή και όλο και περισσότερους να αποκτούν πρόσβαση σε όπλα βιολογικού πολέμου, ο Γκέιτς μίλησε χωρίς περιστροφές πως σε μια τέτοια υπόθεση θα είμασταν καταδικασμένοι. Παρουσίασε μάλιστα ένα μοντέλο προσομοίωσης που έφτιαξε το Institute for Disease Modeling, σύμφωνα με το οποίο μια πανδημία σαν αυτή του 1918 που σκότωσε 50 εκατ. ανθρώπους, σήμερα θα σκότωνε 30 εκατ. στους πρώτους έξι μήνες.

AP_17307152013936

Και είπε μάλιστα πως αν πεις σε κράτη και κυβερνήσεις πως κάποιος ετοιμάζει όπλα που μπορούν να σκοτώσουν 30 εκατ. ανθρώπους, αυτοί θα είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να αναλάβουν δράση, όχι όμως και για το ίδιο ενδεχόμενο πανδημίας.

«Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για πανδημίες με τον ίδιο σοβαρό τρόπο που προετοιμάζεται για πόλεμο», επανέλαβε. Και είπε πως τη μία και μοναδική φορά που ο αμερικανικός στρατός πήρε μέρος σε μια προσομοίωση κατά επιδημίας ευλογιάς, τα αποτελέσματα ήταν «ευλογιά ένα, ανθρωπότητα μηδέν»!

Στο τέλος μίλησε κάπως πιο αισιόδοξα, λέγοντας πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε ένα αποδοτικό παγκοσμίως εμβόλιο κατά της γρίπης, έναν σκοπό για τον οποίο το ίδρυμά του Bill and Melinda Gates Foundation έχει ήδη δώσει 12 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του…

 

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια