Εργένης ετών… 126 – Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου ζει στη Βραζιλία

Ο Jose Aguinelo dos Santos γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1888, μόλις δύο μήνες μετά την κατάργηση της δουλείας στη Βραζιλία, της τελευταίας χώρας που απαγόρευσε το εμπόριο ανθρώπων.

Ο Ze -όπως είναι γνωστός στην περιοχή του- είναι ένας εργένης 126 ετών! Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, περπατά χωρίς μπαστούνι, τρώει τέσσερις φορές την ημέρα και παρότι καπνίζει ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα τα τελευταία 50 χρόνια (!) δεν έχει προβλήματα υγείας.

Ήταν 52 χρονών όταν γεννήθηκε ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, και 62 όταν η χώρα του φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950.

Ο ίδιος εργάστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μια φυτεία καφέ στην πόλη Bauru. Σήμερα, ζει σε έναν οίκο ευγηρίας στην ίδια πόλη. Του αρέσει να λέει αστεία και να τραγουδά, σιχαίνεται το μπάνιο και ποτέ δεν λείπει από το πιάτο του μια μερίδα από ρύζι και φασόλια.

Μιλώντας στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα G1 ο Ze αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωίας του: «Η αλήθεια είναι ότι όσο περνάει ο καιρός, τόσο γερνάμε. Πρέπει να ζούμε κάθε φάση της ζωής μας ξεχωριστά. Αν έφτασα σε αυτήν την ηλικία είναι επειδή… έζησα πολύ. Αυτό, απλά».

Ο Jose πήγε να ζήσει στον οίκο ευγηρίας το 2001. Πριν από ένα μήνα παρέλαβε το πιστοποιητικό γεννήσεώς του, καθώς έζησε όλη του τη ζωή χωρίς επίσημα έγγραφα.

Μια ομάδα ειδικών κατέληξε στην ημερομηνία γεννήσεώς του αφού έκανε έρευνα για το παρελθόν του και κάνοντάς του ερωτήσεις για τις πρώτες αναμνήσεις από τη ζωή του, κατά τη διάρκεια των οποίων ήταν σε θέση να περιγράψει με ακρίβεια το χώρο της κοινότητας των σκλάβων μέσα στην οποία γεννήθηκε.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος που ζει ο Ze, Jose Roberto Pires, δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί –ακόμη και ραδιοχρονολόγηση άνθρακα 14- για να αποδείξει ότι ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου ζει μαζί τους.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest