Γερμανικός τουρισμός: +31% οι κρατήσεις για Ρόδο

Αν και οι συνολικές πωλήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία τον Ιούλιο κατέγραψαν πτώση κατά 5%, οι τρεις κυριότεροι ελληνικοί προροισμοί των Γερμανών, Κρήτη, Ρόδος και Κως είχαν εντυπωσιακή αύξηση από 16% έως 31%. Ειδικότερα, τα στοιχεία δείχνουν αυξήσεις 25% για το Ηράκλειο, 31% για Ρόδο και 16% για την Κω, έναντι του Ιουλίου του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της TravelTainment. Αύξηση 16% είχε το αεροδρόμιο στην Πάλμα, 17% η Βάρνα, ενώ μονοψήφια αύξηση υπήρξε για Φουερτεβεντούρα, Λας Πάλμας και Νότια Τενερίφη.

Αντίθετα, συνεχίσθηκε και τον Ιούλιο η έντονη μείωση στην Αττάλεια (46%) και στο αεροδρόμιο Χουργκάντα της Αιγύπτου (35%).

Η μείωση των κρατήσεων σε αυτά τα δυο αεροδρόμια είναι και η αιτία της συνολικής πτώσης των κρατήσεων στο εξωτερικό, αφού πολλοί Γερμανοί, που πήγαιναν σε Τουρκία και Αίγυπτο, προτίμησαν να μείνουν στη χώρα τους για διακοπές.

Γενικά, πάντως, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής που προσδοκούσαν οι τουριστικοί πράκτορες δεν ήρθαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσοστό των κρατήσεων διακοπών με αναχωρήσεις τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο ανέρχεται στο 27,1% του συνόλου εφέτος, όταν πέρυσι έφτανε στο 31,3%.

Σωρευτικά οι πωλήσεις για το εφετινό καλοκαίρι στη γερμανική αγορά παρουσιάζουν πτώση κατά 8% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα της GfK, που διενεργείται σε περίπου 1.200 ταξιδιωτικά γραφεία.

Τα έσοδα για τον Ιούλιο, ωστόσο, παρέμειναν στα επίπεδα του περυσινού Ιουλίου, αλλά επί του παρόντος καταγράφεται μεγάλη πτώση κατά 18,7% στα έσοδα του Αυγούστου, ενώ υψηλή μονοψήφια μείωση υπάρχει και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή : tornosnews.gr