Γεωργιάδης: Τρίμηνη αναστολή των δόσεων στις τράπεζες για τους πληγέντες – Πρόστιμα για την αισχροκέρδεια

Την 3μηνη αναστολή των πάσης φύσεως χρεών για όλους τους δανειολήπτες που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε.

«Για όλους τους δανειολήπτες που έχουν πληγεί από την κρίση θα υπάρξει 3μηνη αναστολή των χρεών τους» ενώ ξεκαθάρισε ότι «Όσοι δεν έχουν πληγεί από την κρίση συνεχίζουν να πληρώνουν τις δόσεις τους κανονικά».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις από εισπρακτικές και δικηγορικές σε συνεπείς δανειολήπτες.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι σήμερα δημοσιεύεται η ΠΝΠ που μας δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας. Τα πρώτα πρόστιμα θα επιβληθούν στους κερδοσκόπους, προειδοποίησε.

Τόνισε ότι υφίσταται επάρκεια προϊόντων και ότι όλες οι παραγγελίες σε αντισηπτικά είχαν παραδοθεί από χτες αλλά μέχρι το απόγευμα υπήρχαν ελλείψεις.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕ επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο υπουργός.