Γεωργιάδης: «Έρχονται νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις»

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ για μικρές επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από το τραπεζικό σύστημα σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι τα νέα προγράμματα στοχεύουν να δώσουν τη δυνατότητα σε μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαιο κίνησης, υπογραμμίζοντας ότι αφορούν επιχειρήσεις με τζίρο της τάξης των 50.000- 60.000 ευρώ.

Επιπροσθέτως, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θα δοθούν δάνεια χωρίς προσημείωση στο τέλος του χρόνου«Χτες ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος του εγγυοδοτικού, έγινε η προκήρυξη. Άρα σε 15 ημέρες από χτες θα μπουν πάλι οι επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις και να παίρνουν χρήματα εγγυοδοτικού», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Γεωργιάδης: Έχουν δοθεί χρήματα σε 180 χιλιάδες επιχειρήσεις

Παράλληλα, τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το «λεγόμενο ΤΕΠΙΧ», σημειώνοντας ότι στοχεύει, κατά το μεγαλύτερο μέρος, σε επιχειρήσεις που έχουν τζίρο από 200.000 ως και 400.000, δηλαδή σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος, ο Αδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν δοθεί χρήματα σε 180.000 επιχειρήσεις και σημείωσε πως η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα ώστε να μην επιβαρύνεται η οικονομία.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest