Γενικός έλεγχος του πληθυσμού με δύο δωρεάν self test για εμβολιασμένους και μη – Πότε θα δοθούν

Σε ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μαζί με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Μία από τις ανακοινώσεις αφορούσε τον γενικό έλεγχο του πληθυσμού για κορονοϊό με δύο δωρεάν self tests για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, το μέτρο θα εφαρμοστεί από την επόμενη εβδομάδα και δεν έχει χαρακτηριστικά υποχρεωτικότητας. Το πρώτο τεστ θα γίνει από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου και όσοι νοσούν και τεθούν σε καραντίνα να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα. Το δεύτερο τεστ που θα διατεθεί δωρεάν θα γίνει μετά τις γιορτές.Advertisementabout:blank

«Ενόψει των γιορτών θέλουμε να έχουμε την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού και γι’ αυτό θα δοθεί δωρεάν ένα self test σε όλους τους ενήλικους προκειμένου να εξεταστούν να δούμε πώς είναι η κατάσταση σε σύνολο των κρουσμάτων επιδημιολογικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να συμμετάσχουν όλοι οι συμπολίτες μας, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε αυτόν τον γενικό έλεγχο του πληθυσμού που θα είναι δωρεάν.

Το πρώτο τεστ θα γίνει την εβδομάδα από τις 6-11 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα όσοι νοσούν και τελούν σε καραντίνα να μπορούν να είναι υγιείς τα Χριστούγεννα.

Συστήνεται στην περίοδο των Χριστουγέννων να γίνονται επιπλέον τεστ ακόμα και από τους εμβολιασμένους πριν από τις εκδηλώσεις που θα γίνουν ειδικά τις μέρες των γιορτών.

Ο έλεγχος θα γίνει και πάλι την εβδομάδα μετά τις γιορτές», εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης.

Pin It on Pinterest

Share This