Γέμισε με πολεμικά πλοία η ανατολική Μεσόγειος

Πολεμικά πλοία της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας των Τούρκων, της Αιγύπτου αλλά και της Γερμανίας βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη με τις θαλάσσιες οριοθετήσεις- διεκδικήσεις των κρατών που δημοσίευσε ο λογαριασμός Petroleum Economist.

Σημειώνεται πως από χθες το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του. Από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες. Την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και μία ελληνική φρεγάτα.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Κατά τις χθεσινές μεσημβρινές ώρες, γαλλικά μαχητικά Rafale πτήσεις πάνω υπερίπταντο πάνω την Πάφο, το Τρόοδος και τη Λάρνακα, με άδεια από τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Επίσκεψη στο Charles De Gaulle πραγματοποίησε η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο, Ιζαμπέλα Ντιουμόντ. Η ίδια ανέβασε βίντεο στο twitter με την προσγείωση και την απογείωση των Rafale.

Κατά την επίσκεψή μου στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, το οποίο συμμετέχει στην αποστολή Chammal, παρευρέθηκα στην προσνήωση και απονήωση των Rafale.

Ενσωματωμένο βίντεο