Γέμισε ιστιοφόρα και πληρώματα η παραλία της Καλύμνου

Με δεκάδες ιστιοφόρα σκάφη κάθε είδους να έχουν αγκυροβολήσει κατά μήκος της παραλιακής ζώνης της Καλύμνου και  τα πληρώματά τους να έχουν κατακλύσει την περιοχή, συμπληρώνεται η εικόνα του νησιού, από σήμερα νωρίς το μεσημέρι.

 

Απίστευτης ομορφιάς ιστιοπλοϊκά σκάφη, κάθε είδους και μεγέθους βρίσκονται από σήμερα στο λιμάνι του νησιού, στα πλαίσια του φετινού « 26ου ΒODRUM CUP-2014», που ξεκίνησε από την Αλικαρνασσό της Τουρκίας στις 20 Οκτωβρίου, με πρώτο σταθμό την Κάλυμνο. 

 

Γύρω στα 100 σκάφη, βρίσκονται αραγμένα σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης του νησιού, με τον μεγαλύτερο όγκο τους να βρίσκεται στην περιοχή από τον Δήμο μέχρι του Βουβάλη, ενώ τα μεγαλύτερα και με περισσότερο βύθισμα, βρίσκονται στην προβλήτα της περιοχής του Αγίου Νικολάου.

 

Η Κάλυμνος είναι ο πρώτος σταθμός σε ελληνικό έδαφος και αύριο θα αναχωρήσουν για την Λέρο, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω καιρού θα παραμείνουν και αύριο Πέμπτη στο νησί.

 

Κατά δεκάδες τα πληρώματα των σκαφών, έχουν ξεχυθεί στην πόλη του νησιού και στα μαγαζιά

της περιοχής, εξερευνώντας ακόμα και τα στενά και γραφικά σοκάκια. Η παρουσία τους είναι μια σημαντική ανάσα για την τοπική αγορά, που έστω και για λίγο διάστημα θα τονωθεί από την επίσκεψη των ιστιοπλόων.
Το απόγευμα ο Δήμος θα διοργανώσει μια μικρή τελετή, όπου θα γίνουν απονομές και θα επιδοθούν δώρα στους διοργανωτές του ΒODRUM CUP-2014, ενώ τα πληρώματα μετά θα μπορέσουν να απολαύσουν την βραδινή τους βόλτα στο νησί.

Παρούσα σε όλη την διαδικασία η Δημοτική Αρχή, με τα στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου (Τηλιακός, Κορφιάς και Πέρος) να είναι παρόντα από την πρώτη στιγμή που έφτασαν τα σκάφη στο νησί.

 

“Παλμός της Καλύμνου”

 

Pin It on Pinterest