23°C69%

Γέμισαν καλάμια και φερτά υλικά οι παραλίες της Ρόδου – Συνεργεία του Δήμου απομακρύνουν τα υπολείμματα της κακοκαιρίας

Μεγάλες ποσότητες από καλάμια, ξύλα και άλλα φερτά υλικά κατέληξαν σε παραλίες της Ρόδου μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις, δημιουργώντας νέα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου.

Η κακοκαιρία δεν άφησε πίσω της μόνο ζημιές σε δρόμους και υποδομές, αλλά και σημαντικές συγκεντρώσεις υλικών που παρασύρθηκαν από τα ρέματα του νησιού και κατέληξαν στη θάλασσα, για να ξεβραστούν στη συνέχεια στις ακτές.

Η εικόνα αυτή προκαλεί παράλληλα ερωτήματα για την κατάσταση και την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων καθαρισμών των ρεμάτων, καθώς σημαντικές ποσότητες καλαμιών και άλλων υλικών μεταφέρθηκαν μέχρι τις παραλίες.

Παρέμβαση στην παραλία Ζέφυρος

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της παραλίας Ζέφυρος, στην πόλη της Ρόδου, όπου η ακτή γέμισε από καλάμια, κλαδιά και ξύλα μετά τις βροχές.

Η συσσώρευση των υλικών δυσχέραινε την πρόσβαση των λουομένων στη θάλασσα, δημιουργώντας παράλληλα ζητήματα ασφάλειας για όσους εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την παραλία για το καθημερινό τους μπάνιο.

Με εντολή του δημάρχου Ρόδου, συνεργεία του Δήμου προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού, απομακρύνοντας τα υλικά που είχαν συγκεντρωθεί στην ακτή.

Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, καθώς τα υπολείμματα της κακοκαιρίας εξακολουθούν να απαιτούν σημαντική προσπάθεια αποκατάστασης σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πρόσθεσε το Rodosreport στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Οι παραλίες ανήκουν στην ΕΤΑΔ – Παρέμβαση από τον Δήμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες παραλιακές εκτάσεις υπάγονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και, συνεπώς, στη διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου μέσω του αρμόδιου φορέα.

Παρά το διαφορετικό καθεστώς διαχείρισης, ο Δήμος Ρόδου ανέλαβε την πρωτοβουλία να απομακρύνει τα υλικά από την παραλία Ζέφυρος, προκειμένου να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες.

Ερωτήματα για τα ρέματα μετά τις πλημμύρες

Η μεταφορά τόσο μεγάλων ποσοτήτων καλαμιών και ξύλων προς τη θάλασσα επαναφέρει τη συζήτηση για τη συντήρηση των ρεμάτων και την αντιπλημμυρική προστασία της Ρόδου.

Το γεγονός ότι τα υλικά κατέληξαν στις ακτές δεν αποδεικνύει από μόνο του πλημμελή καθαρισμό συγκεκριμένου ρέματος. Αναδεικνύει, ωστόσο, την ανάγκη να εξεταστεί από πού προήλθαν και κατά πόσο οι παρεμβάσεις που είχαν προηγηθεί ήταν επαρκείς.

Προς το παρόν, τα δημοτικά συνεργεία συνεχίζουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών, ώστε οι παραλίες να επανέλθουν σε ασφαλή και προσβάσιμη κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Όλα τα νέα της ημέρας στο Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest