Γέφυρα Κρεμαστής: Αδιανόητο και πανάκριβο ποσό εγκαινίων 29.760 € με δημόσιο χρήμα… σε χώρο που θρηνήσαμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές για..αυτονόητο και καθυστερημένο σε υλοποίηση έργο!

Την ώρα που η κοινωνία μας υποφέρει και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει,  η Περιφερειακή Αρχή  Ν.Αιγαίου του κ.Χατζημαρκου επιδόθηκε σε ένα ακόμη “ρεσιταλ” σπατάλης δημοσίου χρήματος.Οι διοικούντες στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου (Π.Ν.Α.)  δαπάνησαν στα πρόσφατα εγκαίνια της Νέας Γέφυρας Κρεμαστης  Ρόδου  29.760€ από  δημόσιο χρήμα (βλ. ΔΙΑΥΓΕΙΑ – απόφαση  του κ.Γ. Χατζημαρκου στο Περιφερειακό Ταμειο Αναπτυξης στις 17.6.22 με Α.Π. 1268).
Τα ζητήματα  και τα ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:
-Σε περίοδο οικονομικής κρίσης δαπανήθηκε αυτό το μεγάλο οικονομικό ποσό !
-Στο ίδιο χώρο των “πανηγυριων” είχαν χαθεί ανθρώπινες ζωές….Άραγε με πολυδαπανα “πανηγυρια” για το αυτονόητο  τιμάμε αυτούς που χάθηκαν και πως να αισθανθηκαν τα συγγενικά τους πρόσωπα που απουσίασαν από αυτή τη φιέστα που πληρώθηκε αδρά μέσω απευθείας ανάθεσης με δημόσιο χρήμα?
-Γιατί δεν αξιοποιηθηκε αυτό το ποσό σε μια άλλη χρήσιμη κοινωνική δράση ( π. χ.να στηριχθεί μια δομή υγείας με αγορά ιατρικών μηχανημάτων ή  ένα ασθενοφόρο )?
– Είναι γνωστά-αυτά και πολλά άλλα “ευτράπελα” – στη κοινωνία μας και στο κυβερνών κόμμα τη Ν.Δ . που στελέχη τους καλούνται και παρευρισκονται σε τέτοιες πολυδαπανες φιέστες που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα?
– Γιατί δεν ενημέρωσε η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου  το μεγάλο ποσό που διατέθηκε και όλες τις διαδικασίες  για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εργου?
Στη δεύτερη θητεία της και στον όγδοο(!) χρόνο της στην ηγεσία της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου, η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου παρέδωσε ένα χρησιμο αλλα αυτονόητο  έργο με καθυστέρηση και αρκετή συζήτηση για την πορεία υλοποιησης του ( οικονομικά πόσα,  διαδικασίες κτλ ) . Θυμιζουμε οτι υπήρξε συνεχής κοινωνική απαίτηση και μεγαλη πολιτική πίεση  και ο χρόνος ήταν” αμείλικτος “λόγω των αυτοδιοικητικων εκλογών του 2023!
Σε όσους ενοχλούνται για την αλήθεια που αυτοί και τα  “φερεφωνα τους “κρύβουν συστηματικά  και εμείς εμφανίζουμε με στοιχεία, πολιτική κριτική και προτάσεις, τους στέλνουμε το μήνυμα ότι “ουδέν κρυπτόν  υπό τον ήλιον”  και ότι  οι ύβρεις και η προσπάθεια επιβολής σιωπής έχει αποτύχει!Πίσω από τη “βιτρίνα” των ζητωκραυγων και των “αλληλοσυγχαρητηριων “μεταξύ “συγγενών και φίλων ” υπάρχει η διαφορετικη – αληθινή εικόνα !

ΥΓ1: Μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου δεν παρέδωσε κάποιο αεροδρόμιο,μεγάλο  λιμάνι ή  Νοσοκομείο…..Αν υποθέσουμε ότι το έκανε,  ποσό θα κόστιζαν τα εγκαίνια τους στον ελληνικό λαό?  Στο παρελθόν το είχαμε πράξει με μηδενικό κόστος!  
ΥΓ2: Θυμιζουμε ότι η  παρουσίαση του Ανεξάρτητου Περιφερειακου Συνδυασμού μας “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” πραγματοποιήθηκε – για συμβολικό και ουσιαστικό λόγο- την Άνοιξη  του 2019  δίπλα στη γέφυρα της Κρεμαστης στη Ρόδο…..Την γέφυρα που κάποιοι θυμήθηκαν πολύ καθυστερημένα και χρησιμοποίησαν  τα χρήματα του δημοσίου και τις διαδικασίες με τρόπο που θα ειχε ενδιαφερον να ενημερώσουν άμεσα και αναλυτικά  την κοινωνία. Αν  επιχειρήσουν να το αποφύγουν σύντομα θα γίνουν γνωστά  όσα δεν αναφέρθηκαν στα εγκαινια της Κρεμαστής  και όχι μόνο….

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ 

Pin It on Pinterest

Share This