Γέφυρα 1.300 τόνων ανακατασκευάστηκε μέσα σε 36 ώρες!

Για τα ελληνικά δεδομένα πιθανώς να ακούγεται σαν ανέκδοτο. Ωστόσο Κινέζοι μηχανικοί απέδειξαν πως είναι εφικτό μια γέφυρα να ανακατασκευαστεί μέσα σε μόλις 36 ώρες.

Το time-lapse βίντεο καταγράφει τις εργασίες στη γέφυρα San Yuan στο Πεκίνο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μέσα σε 36 ώρες χάρη στον ακριβή και λειτουργικό προγραμματισμό.

Αυτό σημαίνει πως η γέφυρα, βάρους 1300 τόνων, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 200.000 οχήματα την ημέρα, μπορεί να παραδοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία «καινούρια» σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών.

Η εν λόγω γέφυρα συνδέει 48 βασικές οδούς του Πεκίνου, μεταξύ αυτών και το δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο. Λόγω της μεγάλης χρήσης, η γέφυρα είχε αρχίζει να εμφανίζει αστοχίες και έτσι για λόγους ασφαλείας έπρεπε να κλείσει.

Επειδή όμως είναι πολύ σημαντικό πέρασμα για το Πεκίνο, ο χρόνος της ανακατασκευής της έπρεπε να ελαχιστοποιηθεί. Το σχέδιο των εργασιών αναθεωρήθηκε έντεκα φορές πριν τελειοποιηθεί και εφαρμοστεί.

Οι εργασίες άρχισαν στις 13 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί. Το πρώτο βήμα ήταν να αφαιρεθεί το παλιό κομμάτι της γέφυρας, το οποίο χωρίστηκε σε 27 τμήματα. Στο σημείο αυτό οι υπεύθυνοι του έργου ανακάλυψαν πως η ζημιά ήταν μεγαλύτερο από ό,τι είχαν αρχικά εκτιμήσει κι έτσι ο προβλεπόμενος χρόνος αυξήθηκε από 24 σε 36 ώρες.

Αφότου ολοκληρώθηκε η αφαίρεση, η νέα προκατασκευασμένη πλατφόρμα με μήκος 55 μέτρα και πλάτος 45 έπρεπε να «γλιστρήσει» στη θέση της με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων.

Στη συνέχεια το νέο οδόστρωμα έπρεπε να ασφαλτοστρωθεί πριν ο δρόμος παραδοθεί στην κυκλοφορία την 15η Νοεμβρίου.

chiansmn4 chiansmn3 chiansmn2 chiansmn1

Pin It on Pinterest

Share This