ΓΕΕΘΑ: «Δεν κάνουμε επιστράτευση» – Τι έλεγε το μυστηριώδες μήνυμα

Ένα ύποπτο και μυστηριώδες μήνυμα που έσπειρε τον πανικό έλαβε μεγάλο μέρος πολιτών σήμερα στα κινητά τους τηλέφωνα. Στο μήνυμα αναγράφονταν πως το ΓΕΕΘΑ ξεκινάει διαδικασία επιστράτευσης. 

Μάλιστα αυτές οι πληροφορίες άρχισαν να διασπείρονται και μέσω social media.

Αυτό ανάγκασε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας να διαψεύσει κατηγορηματικά και απόλυτα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ή πρόκειται να ξεκινήσει διαδικασία επιστράτευσης των αρρένων Ελλήνων.

«Δεν ισχύουν οι πληροφορίες που διακινούνται περί υποτιθέμενης επιστράτευσης. Πρόκειται για ψευδείς πληροφορίες» επισήμανε ανώτατη πηγή του ΓΕΕΘΑ.

Το ψευδές μήνυμα που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό αναφέρει:  «Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι ξεκινάει η διαδικασία επιστράτευσης σειρών αρχής γενομένης 298 έως 326. Θα δοθούν υπόλοιπες πληροφορίες εν καιρώ».

Η πληροφορία αυτή είναι ψευδής. Δεν υπάρχει σε εξέλιξη κανενός είδους διαδικασία επιστράτευσης, υπογραμμίζει αξιωματικός από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και σημειώνει ότι ακόμη και ο τρόπος που αναφέρονται οι σειρές είναι λανθασμένος και προδίδει την προσπάθεια κάποιων άγνωστων κύκλων να δημιουργήσουν αναταραχή.

Πάντως το συγκεκριμένο περιστατικό έχει τα χαρακτηριστικά ειδικής επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου, δημιουργίας σύγχυσης και πανικού στο εσωτερικό του «αντιπάλου», όχι μόνο τώρα, αλλά και στην περίπτωση που κάποτε χρειαστεί πραγματικά επιστράτευση.