Γάτα έγινε η θεραπεύτρια ενός αυτιστικού κοριτσιού

Με τη βοήθεια της γάτας η μικρή επικοινωνεί και κοιμάται καλύτερα

Οι δεσμοί που ενώνουν τους ανθρώπους και δη τα παιδιά με τα ζώα είναι κάτι ξεχωριστό. Η φύση απλώνει πάνω τους το μαγικό άγγιγμα της και γίνονται πράγματα που πολλές φορές δεν τα περιμένουμε.

Ορισμένα ζώα έχουν ευεργετικές ιδιότητες και η επίδραση τους είναι κάτι παραπάνω από θετική στα παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τη Thoula τη γάτα-θεραπεύτρια. Όταν οι γιατροί της 5χρονης Iris Grace Halmshaw είπαν στους γονείς της να της χαρίσουν ένα κατοικίδιο, οι τελευταίοι δεν πίστευαν ότι αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το κοριτσάκι τους που πάσχει από αυτισμό.

Η Iris διαγνώστηκε με αυτισμό τον Δεκέμβριο του 2011. Από τότε πάσχιζε να επικοινωνήσει, να εκφράσει την τρυφερότητα της και να αποκτήσει κοινωνικότητα. Παρά το γεγονός ότι η μικρή Βρετανίδα πήρε το χρόνο της η κατάσταση δεν άλλαζε και ας είχαν απευθυνθεί οι γονείς της σε ειδικά κέντρα και προσπαθούσαν να τη βοηθήσουν με δραστηριότητες που θα της έδιναν την ευκαιρία της έκφρασης. Μάταια όμως. Όταν τους πρότειναν να δοκιμάσουν τη λύση με το κατοικίδιο μια μικρή ηλιαχτίδα ελπίδας έκανε την εμφάνιση της και τελικά έγινε… λιακάδα.

Έτσι, απέκτησαν τη Thoula τον Φεβρουάριο του 2014. Αρχικά, χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός μέχρι η Iris να συνηθίσει και να αποδεχθεί την παρουσία της. Σιγά σιγά όμως, μια φιλία άρχισε να γεννιέται. Η γάτα κέρδισε την εμπιστοσύνη της 5χρονης πρώτα με το άγγιγμα της, καθώς η Iris δεν άφηνε να την αγγίζουν εύκολα. Κι όμως η γατούλα κατάφερε να την πλησιάσει με τον καιρό και να την κάνει όχι μόνο να της επιτρέπει να χαϊδεύει με το τρίχωμα της, αλλά και αρχίσει και η ίδια η πιτσιρίκα να την ακουμπά.

Δεν έλειπε λεπτό από κοντά της. Ήταν εκεί όταν η Iris άρχισε να ζωγραφίζει, να παίζει βιολί, να ασχολείται με τα παιχνίδια της, να κάνει ποδήλατο, να κάνει βόλτες… Η διαφορά είχε αρχίσει να γίνεται αισθητή. Οι γονείς της είδαν την κόρη τους, που δεν ήθελε ούτε να φορά ρούχα,» να ξεκινά να ντύνεται, να γίνεται πιο ενεργητική –όταν πριν εγκατέλειπε δραστηριότητες- να επικοινωνεί με τους γύρω της και να κοιμάται καλύτερα», όπως εξήγησαν. Μάλιστα, λένε ότι την ακούν να μιλά με τις ώρες στη Thoula, η οποία μπαίνει μαζί της ακόμα και στη μπανιέρα, παρά το γεγονός ότι –ως γνωστόν- οι γάτες σιχαίνονται το νερό. Κι όμως, οι δυο τους κάθονται με τις ώρες στη μπανιέρα και η μικρή της μαθαίνει τα πάντα για τα θαλάσσια πλάσματα-παιχνίδια της. Η γάτα την περιμένει όσο χρειαστεί για να τελειώσει το μπάνιο της χωρίς να διαμαρτύρεται.

Οι δυο τους έχουν γίνει αχώριστες και άλλη μια διαφορά που πρόσεξε η μητέρα της Iris ήταν ότι πριν αποκτήσει τη γατούλα, η κόρη της δεν ήθελε να μοιράζεται τίποτα. Ιδίως τη συλλογή αυτοκόλλητων της με τα χρυσά αστέρια. Η μαμά της προσπαθούσε να τη μάθει να επιβραβεύει την καλή συμπεριφορά με ένα αστέρι, αλλά η μικρή ούτε να το ακούσει δεν ήθελε. «Έδειχνε τρομοκρατημένη όταν πήγαινα να ξεκολλήσω ένα από τα αυτοκόλλητα της. ΚΙ όμως μια μέρα η ίδια αφαίρεσε ένα αστέρι από τη συλλογή της και το χάρισε στη Thoula, κολλώντας το στο μέτωπο της», λέει η μητέρα της.

Πλέον, οι γονείς της Iris γράφουν στο blog τους ότι η Thoula έγινε η γάτα που θεραπεύει την κόρη τους, καθώς ότι και αν είχαν κάνει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε δεν λύνονταν και η συμπεριφορά της ήταν προβληματική. Αυτό άλλαξε όμως. Απολαύστε τις μαζί…

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest