Γαμβροούδης Χρήστος: “Να εκλέξετε με τη ψήφο σας νέους, ικανούς και άριστους!”

Γαμβροούδης Χ. Χρήστος

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ρόδου

Διδάκτωρ Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής

M.Sc Έλεγχος Ποιότητας και Διαχείριση Περιβάλλοντος

M.Sc Γεωτεχνολογία και Περιβάλλον

Διπλωματούχος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων

 

Σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τον τόπο μας, ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι πρέπει να πολεμήσουμε για την πολυπόθητη αλλαγή, όχι απλά κριτικάροντας όλα γύρω μας, αλλά συμμετέχοντας ενεργά στα κοινά. Δυστυχώς για την γενιά μας, αναγκαζόμαστε να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας πολλά προβλήματα από τις προηγούμενες γενιές.

Οι επιλογές μας είναι τρείς. 1) Να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ξενιτιάς. Η Ελλάδα όμως, όσο και αν μας πληγώνει, μας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ. 2) Να καθόμαστε στον καναπέ και στις καφετέριες και να αντιδρούμε σε όλα γύρω μας. 3) Να βγούμε μπροστά και να σκεφτούμε νέα καινοτόμα πράγματα και δράσεις για να μπορέσουμε να ανοικοδομήσουμε και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους με νέα μυαλά, ριζοσπαστικά, που θα χρησιμοποιήσουν τις γνώσεις τους, τις νέες τεχνολογίες, τις ιδέες τους  και την ορμή τους προς όφελος του κοινού καλού.

Έτσι, η επιθυμία να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα, τα προβλήματα σε τομείς που έχω τη δυνατότητα να συνδράμω με τις γνώσεις μου, όπως η σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των υδατικών πόρων, η αντιμετώπιση καταστάσεων σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα, τα θέματα διάβρωσης και μόλυνσης του περιβάλλοντος, με οδήγησαν στην απόφαση να συμμετέχω στις εκλογές με τον Συνδυασμό Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας και να ζητήσω την συμπαράσταση των συμπατριωτών μου. Στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κρίνεται ο κάθε υποψήφιος ως άτομο, ως προσωπικότητα, καθώς επίσης και το σύνολο του Συνδυασμού ως ομάδα.

Χρειάζεται μία ορθολογική, ολοκληρωμένη και ενιαία πολιτική διαχείρισης και αντιμετώπισης της όλης κατάστασης, και όχι μια αποσπασματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως γίνεται έως σήμερα. Να μάθουμε πάνω απ’ όλα να αγαπάμε πραγματικά τον τόπο μας. Η εύκολη λύση θα είναι πάντα να ρίχνουμε τις ευθύνες στους άλλους. Το ερώτημα δεν είναι το ποίος φταίει για το πρόβλημα, αλλά το τι πρέπει να κάνουμε εμείς οι ίδιοι για να επιλύσουμε το κάθε πρόβλημα.

Δεν θέλω να θεωρούμαι πολιτικός, απλά θέλω να προσφέρω στον τόπο μου. Ρόλος όλων μας, των νέων ανθρώπων που ασχολούμαστε με τα κοινά, πρέπει να είναι αυτός: να αποδείξουμε με πράξεις, και όχι με τα λόγια, την αγάπη για τον τόπο μας και πως η πολιτική πρέπει να έχει περιεχόμενο με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πολίτη.

Το αποτέλεσμα των πράξεων των εκπροσώπων μας εξαρτάται από τις σωστές -ή μη- δικές μας επιλογές. Με την επιλογή μας πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους τις κλειστές πόρτες  στους  νέους  του τόπου μας.

Να εκλέξετε με τη ψήφο σας νέους, ικανούς και άριστους, και όχι συγγενείς, φίλους και ευχάριστους!

Pin It on Pinterest