Παρέμβαση της Γαλλίας για ΕΚΤ – Φ.Ολάντ προς Ευρωζώνη: “Βρείτε τα γρήγορα με την Αθήνα γιατί δεν αστειεύονται”!

Ως μέσο πίεσης όχι προς την Ελλάδα αλλά προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λύσουν το πρόβλημα του ελληνικού χρέους θεωρεί ότι εί αι η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ο Γάλλος πρόεδρος Φ.Ολάντ: “Η απόφαση της ΕΚΤ για την Ελλάδα θέτει τα κράτη προ των ευθυνών τους, ωθώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση όσον αφορά στην ελληνική κρίση και την Αθήνα να προχωρήσει στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις”.

Και συνέχισε τονίζοντας:

“Η λιτότητα δεν είναι η λύση για την Ελλάδα και την Ευρώπη”. Ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα “να πάει να δει τη Μέρκελ, η οποία θα τον δεχθεί, αλλά ο Α.Τσίπρας του απάντησε ότι θα πάει όταν κρίνει ότι είναι κατάλληλη η στιγμή και έχει κάτι ουσιαστικό να του πει η Μέρκελ”.

Γιατί ο Φ.Ολάντ καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρουν άμεσα λύση για το ελληνικό πρόβλημα μετά την απόφαση για την ΕΚΤ;

Την απόφαση την είχε δώσει ο υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης (ο οποίος σήμερα ούτε καν έδωσε το χέρι του για χειραψία και ούτε καν χαμογέλασε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε στην σημερινή συνάντησή τους που βρίσκεται σε εξέλιξη) και την είχε δώσει σε ανύποπτο χρόνο.

Είχε δηλώσει πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές στις 20/01/2015 αναφορικά με τις φήμες ότι ο Μ.Ντράγκι θα έκοβε την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες πριν τις εκλογές για να φοβίσει τους ψηφοφόρους (το έκανε μόνο για τον ένα “πυλώνα” όχι για τον ELA) τα εξής:

«Επί της ουσίας, το αν η ΕΚΤ αγοράσει σήμερα ελληνικά ομόλογα ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία καθώς το ελληνικό κράτος δεν εκδίδει ομόλογα και δεν πρέπει να εκδίδει έως ότου η νέα κυβέρνηση φέρει εις πέραν την μεγάλη διαπραγμάτευση που έρχεται και η οποία θα καταστήσει το ελληνικό χρέος και την ελληνική κοινωνική οικονομία βιώσιμη. 

Όμως έχει μεγάλη σημασία η ΕΚΤ να σηματοδοτήσει τόσο ότι αντιμετωπίζει την Ευρωζώνη ως συμπαγή και ομοιογενή οικονομική και νομισματική ένωση όσο και ότι δεν εμπλέκεται στην εκλογική διαδικασία της χώρας. Θα πρέπει να πειστεί η ΕΚΤ πως μια τέτοια εξαίρεση της χώρας σηματοδοτεί την έλλειψη πολιτικής βούλησης της Ευρώπης να κρατήσει την Ευρωζώνη συμπαγή και να καταπολεμίσει τις αποδομητικές δυνάμεις που επιβουλεύονται την Ευρωζώνη”.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι η κυβέρνηση διερμηνεύει πώς η ΕΚΤ με την χθεσινή της απόφαση, προβαίνει σε κινηση διάλυσης της οικογενούς οικονομικής και νομισματικής ένωσης και σηματοδοτεί την έλειψη πολιτικής βούλησης να κρατήσει την Ευρωζώνη συμπαγή”.
Αρα; Αρα η κυβέρνηση “Θα το πάει μέχρι το τέλος” και σίγουρα ο μεγάλος χαμένος δεν θα είναι η Ελλάδα. μια μικρή οικονομία 10 εκατ. ανθρώπων που απαλλαγμένη από το κολοσσιαίο φορτίο των 350 δισ. ευρώ και με ένα γεωστρατηγικό μαγαζί γωνία, έχει να κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα η Γερμανία ή η λοιπή Ευρώπη αν την εξωθήσουν εκτός ευρωζώνης.
Και ποιος πιστεύει πραγματικά ότι Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία θα επιβιώσουν εντός ευρωζώνης αν κάποιος ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Pin It on Pinterest

Share This