«Γαλάζια Σημαία» στην παραλία Ανατολικά Ενυδρείου

Θέμα: Εκδήλωση για τη νέα «Γαλάζια Σημαία», στην παραλία Ανατολικά Ενυδρείου, από την ΔΕΡΜ Α.Ε., την Κυριακή 10 Αυγούστου, με την πανσέληνο.

Το απόκτημα της νέας «Γαλάζιας Σημαίας» στην παραλία Ανατολικά Ενυδρείου, θα είναι το θέμα εκδήλωσης που οργανώνει η ΔΕΡΜΑ.Ε. και ο Δήμος Ρόδου, για τους επισκέπτες του νησιού, την Κυριακή 10 Αυγούστου, ώρα 20.00, στο χώρο του ενυδρείου, στην πλατεία Χαρίτου, με την πανσέληνο.

Με την ευκαιρία μιας ακόμη «Γαλάζιας Σημαίας» στην κεντρική παραλία Ανατολικά Ενυδρείου, ο πρόεδρος της ΔΕΡΜΑΕ και αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Περδίκης, ο αντιπρόεδρος κ. Βασίλης Ψυλλάκης, υπεύθυνος των παραλιών και το ΔΣ, θα επικοινωνήσουν στους επισκέπτες μας το διεθνές σύμβολο ποιότητας των «Γαλάζιων Σημαιών» επιβεβαιώνοντας τα ποιοτικά στοιχεία της θάλασσας και της παραλίας που τα απολαμβάνουν καθημερινά στις διακοπές τους χιλιάδες τουρίστες.

Η Ρόδος έχει 24 «Γαλάζιες Σημαίες» με τελευταίο απόκτημα της παραλίας Ανατολικά Ενυδρείου. Η Ελλάδα το 2014 κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 51 χώρες, με 408 βραβευμένες ακτές και 10 μαρίνες στις οποίες κυμματίζει η «Γαλάζια Σημαία». Συντονιστής του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Μια ακτή πρέπει να διαθέτει την απαιτούμενη εξαιρετική ποιότητα νερών κολύμβησης και να τηρεί επί πλέον 32 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη “Γαλάζια Σημαία” όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, για τις υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό, η ενημέρωση των επισκεπτών μας τόσο από τα ξεν/χεία, όσο και από τα τουριστικά γραφεία, τις τουριστικές επιχειρήσεις πχ rent-a-car, καταστήματα, εστιατόρια κλπ, είναι απαραίτητη για να συμμετέχουν.

Η εκδήλωση για τη «Γαλάζια Σημαία» την Κυριακή, ξεκινάει ώρα 20.00, μπροστά στο ενυδρείο, με την πανσέληνο, με ποτό καλωσορίσματος, την παράδοση της Σημαίας και τη διαδικασία βράβευσης, ακολουθεί δε, διασκέδαση με μουσική και χορευτικά συγκροτήματα κάτω από τη μαγεία της πανσελήνου.

Pin It on Pinterest

Share This