Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για θέματα που αφορούν στη Δωδεκάνησο

Για κρίσιμα θέματα που αφορούν στη Δωδεκάνησο μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, τοποθετούμενος στο νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας», την Πέμπτη 06.03.14.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε καταρχήν το ζήτημα της αποτελεσματικότερης λειτουργίας των αστυνομικών, πυροσβεστικών υπηρεσιών και των δομών πολιτικής προστασίας στη Δ/νησο, σύμφωνα με τις προτάσεις των τοπικών φορέων, αλλά και στη βάση της πραγματικότητας της νησιωτικής μας περιοχής, που χρήζει ειδικής μέριμνας για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των κρατικών δομών πολιτικής προστασίας.

«Καταργείτε την πρώτη Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη την ιδιαιτερότητα της περιοχής (ρήτρα νησιωτικότητας) και όλα μεταφέρονται σε ένα περιφερειακό επίπεδο. Δεν το ξέρετε αυτό; … Κύριε Υπουργέ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου σας κατέθεσε κατ’ επανάληψη προτάσεις, τις οποίες παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν στο νομοσχέδιο», τόνισε ο βουλευτής Δ/νήσου.

Τέλος, ο Δημήτρης Γάκης έκανε ειδική αναφορά στην τροπολογία που αφορά στην κατάτμηση των μεγάλων νησιωτικών δήμων – και τη Ρόδο, ζητώντας να σταματήσει να γίνονται οι Δήμοι πεδίο κυβερνητικής επικοινωνιακής και μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Τονίζεται, ότι ο βουλευτής Δ/νήσου του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει από την αρχή της συζήτησης για το θέμα, τη σταθερή και τεκμηριωμένη αρχή: Διαφάνεια στις διαδικασίες και πλήρη ενημέρωση των πολιτών για τα κυβερνητικά σχέδια για τους νησιωτικούς δήμους, σεβασμό στην τοπική γεωγραφική ιδιαιτερότητα και συλλογικότητα στη διαχείριση των δημοτικών κοινοτήτων με αποφασιστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, στα Τοπικά Συμβούλια.

Pin It on Pinterest