Επίσκεψη Δημήτρη Γάκη στην Κω

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους κατοίκους της Δωδεκανήσου επισκέφθηκε την Τετάρτη 1 και την Πέμπτη 2 Οκτώβρη την  Κω.
Προσπαθώντας να συμβάλει στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται από την άφιξη μεγάλου αριθμού παράτυπων μεταναστών στην Κω (όπως και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου) που όσο περνάει ο καιρός γίνονται εντονότερα, συναντήθηκε και συζήτησε με φορείς του νησιού.
Ο Δημήτρης Γάκης μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερό και στελέχη της Νομαρχιακής επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο και την Αστυνομική Διεύθυνση Κω. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε αφενός τις μεγάλες ελλείψεις στελεχιακό δυναμικό των δύο Σωμάτων αφετέρου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρετούντες στην παραμεθόριο και συνεχάρησαν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν για τη διάσωση και τη φιλοξενία των μεταναστών. Παράλληλα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου καυτηρίασε την κοροϊδία της κυβέρνησης και τις ανέξοδες επικοινωνιακές ψευτοϋποσχέσεις που μοιράζουν οι υπουργοί όταν επισκέπτονται τα νησιά μας.
Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κω κ. Γ. Κυρίτση και ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του Δήμου και για τις άμεσες παρεμβάσεις που θα γίνουν.
Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Δημήτρης Γάκης, περιόδευσε στην Καρδάμαινα και συζήτησε διεξοδικά με καταστηματάρχες, με κατοίκους και επισκέπτες του νησιού. Άκουσε τον προβληματισμό τους και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της καθημερινότητας στο νησί και για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που παρήγαγε ο μονόδρομος της μνημονιακής πολιτικής. Κοινή διαπίστωση όλων είναι, ότι αυτή η πολιτική οδήγησε σε οικονομικό στραγγαλισμό τόσο των επιχειρήσεων, όσο και της συνολικής οικονομικής και αναπτυξιακής δυναμικής του νησιού.
Τέλος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο συντονιστής της νομαρχιακής επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην οποία παρουσίασαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την διέξοδο από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις φημολογούμενες υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Γάκης τόνισε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστατικό στο οποίο περιγράφονται οι διαδικασίες συγκρότησης των ψηφοδελτίων του. Οι διαδικασίες αυτές δεν ξεκίνησαν ακόμα. Ας μη βιάζονται λοιπόν οι επίδοξοι υποψήφιοι. Εμείς στα ψηφοδέλτια μας θα συμπεριλάβουμε αυτούς που θέλουμε, όχι αυτούς που θέλουνε.»

Pin It on Pinterest