Επίσκεψη του Βουλευτή Δωδεκανήσου στην Κάρπαθο

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο 4 -5 Οκτωβρίου την Κάρπαθο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Καρπάθου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Το πρωί του Σαββάτου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κλιμάκιο αποτελούμενο από το Συντονιστή της Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό και από τοπικά στελέχη με επικεφαλής το Συντονιστή της Ο.Μ. Καρπάθου Ηλία Λογοθέτη, συναντήθηκαν με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρου. Στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας, τον συνεχάρησαν για την πρόσφατη εκλογή του, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν όλα τα ανοιχτά θέματα του νησιού. Στην ενημέρωση που ακολούθησε, ξεχώρισαν τα κρίσιμα θέματα των υποδομών του νησιού, όπως η κατασκευή του νέου φράγματος, του αποχετευτικού και του νέου λιμανιού στη θέση της μαρίνας στα Πηγάδια, καθώς και τα παγιωμένα πλέον προβλήματα στον τομέα της Υγείας για το νησί. Ειδικότερα επισημάνθηκε το κρίσιμο θέμα της λειτουργίας ενός άρτια στελεχωμένου και τεχνολογικά αναβαθμισμένου ΚΥ, η παντελής έλλειψη γιατρού στην Όλυμπο και η συνεχιζόμενη σιωπή για την τύχη των δύο ασθενοφόρων, δωρεές φίλων της Καρπάθου.
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, έκανε αναφορά στα θέματα της Καρπάθου που τέθηκαν στη Βουλή, αρκετά από αυτά σε συνεργασία με τοπικούς φορείς. Τέτοια είναι η προβολή του νησιού σαν ένας παγκόσμιος πολιτιστικός προορισμός, η ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον μορφών τουρισμού, οι συγκοινωνιακές συνδέσεις (ακτοπλοϊκές και αεροπορικές) της Καρπάθου και της Κάσου και τα μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα στην υγεία. Ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε την έμπρακτη συμπαράστασή του στον αγώνα των Καρπαθίων για την επίλυση των αναπτυξιακών και κοινωνικών ζητημάτων του νησιού και ξεκαθάρισε πως όπως έχει κάνει μέχρι τώρα, μέσω των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεών του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, έτσι θα συνεχίσει να συμβάλλει στη λύση των προβλημάτων της Καρπάθου.
Ακολούθως, ο Βουλευτής, ο συντονιστής της Ν Ε. μαζί με το κλιμάκιο του κόμματος περιόδευσαν σε χωριά του νησιού. Ειδικότερα στη Σπόα, το Μεσοχώρι, τις Πυλές και τα Πηγάδια είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους πολίτες για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την αναπτυξιακή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό θέμα της κουβέντας ήταν οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο μήνα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Γάκης, παρουσίασε τις βασικές αρχές και τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αποσκοπεί να βγει η χώρα από την κρίση και να υλοποιηθεί η αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση. Η συζήτηση ήταν παραγωγική και πάντα σε θετικό κλίμα, δείχνοντας έτσι οι πολίτες την επιδοκιμασία τους στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Κυριότερα προβλήματα που παρουσίασαν οι κάτοικοι στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εικόνα του αεροδρομίου, η έλλειψη δυνατότητας πιστοποίησης καταλληλότητας κυκλοφορίας αυτοκινήτων λόγω έλλειψης ΚΤΕΟ, η ελλιπής κάλυψη του νησιού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, η πληρότητα και η αδυναμία επέκτασης του νεκροταφείου των Πηγαδίων και το τεράστιο πρόβλημα της καταστροφής των πευκοδασών εξ αιτίας της ασθένειας της βαμβακίασης.
Το πρωί της Κυριακής 5 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 70η επέτειο της απελευθέρωσης της Καρπάθου (επανάσταση 5ης Οκτωβρίου 1944), εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Με δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξήρε τη διαχρονική επικαιρότητα του μηνύματος της αντίδρασης του λαού απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό, για την ελευθερία και την προάσπιση της Δημοκρατίας.
«Ο ξεσηκωμός των Μενετών Καρπάθου έχει δικαίως χαρακτηρισθεί ως μία από τις πολύ σημαντικές σελίδες της δωδεκανησιακής αλλά και της ελληνικής ιστορίας. Οι Καρπάθιοι, απλά έπραξαν όπως τους πρόσταξε η καρδιά τους, όπως τους έταξε η μοίρα! Έκαναν το καθήκον τους! Το μήνυμα του απελευθερωτικού κινήματος στην Κάρπαθο σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι, ότι τα διδάγματα των λαϊκών αγώνων ενάντια στον αυταρχισμό και το φασισμό για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, αντανακλούν το δυναμισμό και τη διάθεση ενός λαού που θέλει να προχωρήσει μπροστά, με αξιοπρέπεια, με σεβασμό στην ιστορία και στη Δημοκρατική παράδοση του τόπου. Υπογραμμίζουν τη διαχρονική αποστροφή των πολιτών στον εθνικισμό και το νεοναζισμό μακριά από αμφισβητήσεις και αμφιβολίες, καθιστώντας τις αλήθειες του παρελθόντος σύμμαχο απέναντι σ’ ένα δύσκολο μέλλον. Τα πάντα, τα άτομα σαν προσωπικότητες, ο πολιτισμός, η παράδοση, η ιστορική κληρονομιά, αντιτίθενται δυναμικά και αποφασιστικά στην ιδεολογική αυτή πανούκλα.»

Pin It on Pinterest