“Πορευόμαστε μαζί με τον Γιώργο Υψηλάντη και την παράταξη «Ρόδος Πορεία Ανατροπής»”

«Χαιρετισμός στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Συνδυασμού ‘Ρόδος Πορεία Ανατροπής’ του Γιώργου Υψηλάντη για το Δήμο Ρόδου»

Ο χαιρετισμός του βουλευτή  Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη, το χαιρετισμό του στην παρουσίαση της Ιδρυτικής διακήρυξης της Δημοτικής παράταξης «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» του Γιώργου Υψηλάντη.

***

«Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητέ  Γιώργο,

Η δημοτική παράταξη «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» δεν δημιουργήθηκε σε κενό. Αποτελεί συνέχεια των καλύτερων εμπειριών και παραδόσεων των προοδευτικών και αριστερών αυτοδιοικητικών σχημάτων που συμμετείχαν και στο παρελθόν στους Δήμους του νησιού μας.

Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, η ζωή μας συνολικά ανατράπηκε. Η οικονομική κρίση προκάλεσε ηθική και πολιτισμική κρίση. Κοινωνικές δομές που υπεράσπιζαν κοινωνικές αδικίες έγιναν σκόνη. Η αυτοδιοίκηση, κορυφαίος θεσμός υπεράσπισης των αδύναμων πολιτών και παράλληλα αναπτυξιακός κοινωνικός βραχίονας υπήρξε το πρώτο θύμα της λαίλαπας των πολιτικών του μνημονίου. Δυστυχώς η αντίδραση της ηγεσίας της αυτοδιοίκησης τόσο κεντρικά όσο όμως και τοπικά δεν ήταν η αναμενόμενη, με συνέπεια τα αποτελέσματα να είναι καταστροφικά για την κοινωνία.

Ποια αυτοδιοίκηση θέλουμε όμως; Τι περιμένουν οι πολίτες από τη νέα πρόταση;

Οι πολίτες της Ρόδου θέλουν το νησί τους χώρο ανάπτυξης και δημιουργίας και όχι το πεδίο μικροπολιτικών κυβερνητικών σχεδιασμών και επικοινωνιακού παιχνιδιού στις πλάτες των δημοτών.

Εμείς έχουμε από την αρχή μια σταθερή και τεκμηριωμένη θέση: Διαφάνεια στις διαδικασίες και ενημέρωση των πολιτών, σεβασμό στην τοπική γεωγραφική ιδιαιτερότητα και συλλογικότητα στη διαχείριση των δημοτικών κοινοτήτων με αποφασιστικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες, στα Τοπικά Συμβούλια.

Μόνο έτσι, ο μεγαλύτερος δήμος στο Νότιο Αιγαίο θα αποκτήσει λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα και θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού. Μόνο έτσι θα σταθεί δίπλα στους πολίτες και όχι πίσω τους.

***

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η σύνδεση της ηθικής με την πολιτική. Η τιμιότητα, η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια και η αγωνιστική συστράτευση με τους κοινωνικά αδύνατους πρέπει να αποτελεί κριτήριο επιλογής του δημάρχου και δημοτικών συμβούλων. Πορευόμαστε μαζί με τον Γιώργο Υψηλάντη και την παράταξη «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια και καλούμε όλους, σ’ αυτό το ταξίδι δημιουργίας όρων και συνθηκών που θα μας επιτρέπουν να κάνουμε το τόπο μας ωραιότερο και τη ζωή μας καλύτερη, γιατί μπορούμε και το αξίζουμε και γιατί το οφείλουμε στις επόμενες γενιές.Αυτή την αυτοδιοίκηση θέλουμε και για να το πετύχουμε, σας θέλουμε δίπλα μας, πολίτες ενεργούς και αλληλέγγυους!

Στηρίζουμε το Γ. Υψηλάντη για Δήμαρχο και το συνδυασμό της «Ρόδος Πορεία Ανατροπής» για την Ανατροπή στο Δήμο Ρόδου!

Η σημερινή μέρα έχει επιπλέον και μια συγκινησιακή φόρτιση για μένα, αφού σαν επικεφαλής της παράταξης του Ροδοκόκκινου, αναγκαζόμαστε να τραβήξουμε το καραβάκι του Ροδοκόκκινου στο καρνάγιο. Δεν το πάμε για καταστροφή, αλλά βγαίνει στο καρνάγιο για να το συντηρήσουμε, να του αλλάξουμε μηχανή ώστε να είναι έτοιμο αν και όποτε χρειαστεί να το ξαναρίξουμε στη θάλασσα.»

Pin It on Pinterest