“Να μη σβήσει η φωνή του Ν. Αιγαίου – Η ΕΡΑ Ρόδου θα μείνει ζωντανή”

«Δήλωση συμπαράστασης του Δημήτρη Γάκη στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ για να μην σβήσει η φωνή του Νοτίου Αιγαίου. Η ΕΡΑ Ρόδου θα μείνει ζωντανή!»

 

«Δεκαοκτώ περίπου μήνες μετά την απαράδεκτη απόφαση της μνημονιακής κυβέρνησης να «ρίξει μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ, ήρθε η ώρα του «ξαφνικού θανάτου» και της ΕΡΑ Ρόδου.

Καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό του Μαξίμου που με διαταγή του διακόπηκε η παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ρόδου, επιβάλλοντας «μαύρο» στη φωνή της ενημέρωσης των ακριτών, τον αυταρχισμό στην Ελληνική κοινωνία.

Η λειτουργία της ΕΡΑ Ρόδου είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι μήνυμα αντίστασης και ανατροπής για μια πλουραλιστική ραδιοτηλεόραση. Ειδικά για την ακριτική νησιωτική Ελλάδα, είναι ζήτημα πολιτισμού, με  τεράστια περιφερειακή σημασία. Είναι ζήτημα που αφορά την εθνική μας ταυτότητα και ανεξαρτησία.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ που δίνουν την ψυχή  τους για την ενημέρωση της Δωδεκανήσου και συμβάλλουν στην εξάλειψη της επικοινωνιακής απομόνωσης των ακριτικών νησιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι θα ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ, η πραγματική δημόσια ραδιοτηλεόραση, από μηδενική βάση.

Η μέρα της ανατροπής της συντηρητικής πολιτικής, της αδέσμευτης ενημέρωσης και της Δημοκρατίας δεν θα αργήσει. Τα ψωμιά τους τελείωσαν.

Ο αγώνας συνεχίζεται!»

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest