Συνάντηση του Δημήτρη ΓΑΚΗ με το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδεκανήσου

 

Με το ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Πτυχιούχων Αισθητικών Δωδ/νήσου συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης.

Κατά την συνάντηση, η πρόεδρος του συλλόγου κ. Κατερίνα Παπασάββα, ενημέρωσε αναλυτικά τον βουλευτή για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα θανατηφόρα φορολογικά μέτρα που επέβαλε η υποταγμένη στις μνημονιακές επιταγές κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, έχουν στραγγαλίσει τις επιχειρήσεις του κλάδου και έχουν οδηγήσει στην ανεργία μεγάλο τμήμα του επιστημονικού δυναμικού. 

Την πολιτική της κυβέρνησης συμπληρώνει – προς το χειρότερο – και το «νέο φρούτο» που εμφανίστηκε στην αγορά της Ρόδου, της «χονδρικής ενοικίασης» καταστημάτων εντός ξενοδοχειακών μονάδων και στη συνέχεια, την παροχή των υπηρεσιών αισθητικής (περιποίησης προσώπου και σώματος) και spa σε πολλές περιπτώσεις χωρίς την ανάλογη άδεια και με προσωπικό αμφιβόλου επιστημονικής επάρκειας.

Ο βουλευτής ανέλαβε την δέσμευση να ενημερώσει για το θέμα τη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Τουρισμού Δωδ/σου, ώστε με τους συνεχείς και επισταμένους ελέγχους να προστατεύουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των νησιών μας και ταυτόχρονα να συμβάλουν στην μείωση της ανεργίας των πτυχιούχων του κλάδου.

Άλλο μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τον κλάδο, όπως τονίστηκε από την πρόεδρο κ. Παπασάββα, είναι ο καθορισμός της αρμοδιότητας χορήγησης της άδειας λειτουργίας των κέντρων ευεξίας που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων. Η διαφωνία μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Τουρισμού έχει σαν αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή και λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου, να λιμνάζουν στα γραφεία της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας περίπου 30 αιτήσεις για άδεια λειτουργίας, επιδεινώνοντας  έτσι το πρόβλημα της ανεργίας που διατρέχει τον κλάδο. 

Ο Δημήτρης Γάκης, διαβεβαίωσε τα μέλη του ΔΣ ότι θα ζητήσει από τους προέδρους των  ενώσεων  ξενοδόχων Ρόδου και Κω να επιβάλουν στους ενοικιαστές των χώρων να εκδίδουν  άδεια λειτουργίας από την αρμόδια Υπηρεσία.  

Επιπλέον θα αναλάβει πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επίλυση του καθορισμού της αρμοδιότητας για την έκδοση των νέων αδειών που εκκρεμούν.  

 

Pin It on Pinterest