Γ. Ματσίγκος: Στην καλύτερη περίπτωση το 2021 η Ρόδος θα έχει το 80% των αφίξεων τουριστών του 2019

Στην καλύτερη περίπτωση το 2021 η Ρόδος θα έχει το 80% των αφίξεων των τουριστών που επισκέφθηκαν το νησί το 2019 εκτιμά ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εφόσον οργανωθούμε και υπάρξει έντονη στοχευμένη προβολή και διαφήμιση μέσω tour operator και αεροπορικών εταιρειών, θα πετύχουμε τον στόχο να έχουμε το 80% του 2019.

Για τη φετινή σεζόν τονίζει ότι η Ρόδος ήταν έτοιμη από την πρώτη στιγμή καθώς υπήρχε πολύ καλή επικοινωνία με τους tour operators. Και συνεχίζει: “Γνωρίζοντας ότι τα συμφέροντα είναι κοινά, είχαμε συχνή επικοινωνία. Ο Σύλλογός μας ήταν ο πρώτος ο οποίος διοργάνωσε σεμινάρια για τα πρωτόκολλα και είχε συνεχή επικοινωνία με τους tour operators και τις αεροπορικές εταιρείες για το πόσες πτήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν, με ποιο τρόπο θα ελέγχονται και τον προγραμματισμό των slots και των αεροπορικών θέσεων για τη σεζόν, εφόσον άνοιγε. Θυμάμαι ότι όταν ανακοινώθηκαν τα ελληνικά πρωτόκολλα στις 2 η ώρα, εμείς στις 6 είχαμε επίσημη παρουσίαση με ομιλητή τον υπεύθυνο της Ελλάδος από την εταιρεία ΚΡΥΣΤΑΛ η οποία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο και είναι η εταιρεία πιστοποίησης της TUI, της Meeting Point, της Hotel Bets, άρα η πιο μεγάλη στην Ευρώπη εταιρεία πιστοποίησης και παρουσιάσαμε τότε τα πρωτόκολλα στα μέλη μας. Και μετά κάθε εβδομάδα είχαμε συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση για το υγειονομικό ζήτημα, με άλλες εταιρείες πιστοποίησης ελληνικές, οπότε ήμασταν πανέτοιμοι πριν το άνοιγμα της σεζόν την 1η Ιουλίου και είχαμε οργανώσει όλα τα ξενοδοχεία με τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα”.

Τα μέλη του Συλλόγου είναι 80 τακτικά και καλύπτουν όλες τις κατηγορίες των ξενοδοχείων της Ρόδου. Όμως τα σεμινάρια ήταν ανοιχτά και συμμετείχαν μέχρι 250 άτομα. Με τα πρωτόκολλα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, υπήρχε πλήρη οργάνωση, Ο κ. Ματσίγκος σημειώνει ότι οι προβάλλοντας τα πρωτόκολλα στα οποία είχαμε εκπαιδεύσει το προσωπικό οι tour operators και οι αεροπορικές εταιρείες, πείστηκαν ότι η Ρόδος θα είναι πανέτοιμη από την πρώτη μέρα ανοίγματος της σεζόν που θα ανοίξει η σεζόν, και έτσι προγραμμάτισαν σημαντικό αριθμό αεροπορικών θέσεων, όσες πιστεύαμε ότι μπορούσαν να καλύψουν.

Υπό αυτό το πρίσμα και με όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν η σεζόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη για τη Ρόδο σύμφωνα με τον κ. Ματσίγκο. Και προσθέτει:” Είχαμε βάλει στόχο, θυμάμαι από τον Μάιο, ότι θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι αν πιάσουμε τον στόχο των 500.000 αφίξεων στο νησί, υπολογίζοντας βέβαια τα προβλήματα που είχαμε τη χωρητικότητα των αεροπλάνων, τις πτήσεις, τα οικονομικά προβλήματα αλλά και τη ψυχολογία των πελατών. Ο στόχος, λοιπόν ήταν 500.000, στα 2.333.000 που είχαμε πέρυσι. Με τα σημερινά δεδομένα, πάμε για να πετύχουμε τις 500.000 μέχρι τέλος της σεζόν. Επομένως, ο στόχος επετεύχθη, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες, οι οποίες επικρατούσαν και επικρατούν μέχρι σήμερα. Άλλωστε η Ρόδος είχε σχεδόν μηδενικά εισαγόμενα κρούσματα, σε όλη την περίοδο”.

Πηγή : tornosnews.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest