«Φτου Ξελευτερία» 1ο Βραβείο μυθοπλασίας για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου στον 12ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών «Σινεμά Διάβασες; »

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου κατακτά με την ταινία μικρού μήκους «Φτου Ξελευτερία» το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στον διεθνή διαγωνισμό «Σινεμά διάβασες;» τον οποίο συν-διοργανώνουν οι: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Drama International Short Film Festival – Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, ΓΓ Επικοινωνίας & Ενημέρωσης / SecGen for Communication & Media, Educational Radiotelevision & Digital Media, ΕΡΤ Α.Ε., Cyprus Embassy Athens – Σπίτι της Κύπρου, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη στήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης – Michael Cacoyannis Foundation.

Οι μαθητές της Β τάξης (σχολική περίοδος 2020-21) αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο μέσα από τις θεατρικές τεχνικές του σωματικού θεάτρου την περίοδο του Κορωνοϊού : την ζωή πριν τον κορωνοϊό την καραντίνα και την ελπίδα για το μέλλον. Η διδασκαλία των παιδιών και η προετοιμασία για την ταινία έγινε μέσω τηλεκπαίδευσης στα πλαίσια του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν κατά την επάνοδο των μαθητών στη δια ζώσης διδασκαλία, το Μάιο του 2021. Η ταινία παρουσιάστηκε αρχικά στο πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ εκπαιδευτικών θεατρικής αγωγής « Με το σακίδιο του θεάτρου» , εν συνεχεία στο Διεθνές φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου της Ολυμπίας «Camera zizanio» και τέλος στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό «Σινεμά Διάβασες;» όπου και πέτυχε αυτή τη σημαντική διάκριση. Είναι η δεύτερη φορά που το 2ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου κατακτά το 1ο βραβείο Μυθοπλασίας στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Η πρώτη φορά ήταν κατά τη σχολική περίοδο 2019-20 με την ταινία «Η Σοκολάτα της Έριδος» . Δημιουργός και των δύο βραβευμένων ταινιών είναι η θεατρολόγος Σοφία Κουτσάκη .

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη ταινία « Φτου Ξελευτερία» στον ακόλουθο σύνδεσμο :

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία «Η Σοκολάτα της Έριδος» στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This