Ρόδος: Συνελήφθησαν 8 άτομα για λειτουργία και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια «φρουτάκια»

Συνελήφθησαν χθες (03-01-2014) το βράδυ στη πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οκτώ (8) ημεδαποί κατηγορούμενοι για λειτουργία και συμμετοχή σε διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων «φρουτάκια».

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν 51χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος καφετέρια, δυο υπάλληλους (έναν 22χρονο και μια 63χρονη) και πέντε πελάτες ηλικίας 30, 30, 46, 46 και 54 ετών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων, πραγματοποιήθηκε στοχευμένος έλεγχος στο κατάστημα του 51χρονου όπου εντοπίσθηκε δομημένη εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύνδεση στο διαδικτυακό και δυνατότητα πρόσβασης στη διενέργεια κερδοσκοπικών ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων «φρουτάκια», σε διάφορες παραλλαγές.

Στα εν λόγω παράνομα παίγνια, τη στιγμή του αστυνομικού ελέγχου, συμμετείχαν πέντε πελάτες-θαμώνες με καταβολή ανάλογου αντιτίμου στους υπαλλήλους.unnamed (1)

Ο 51χρονος ιδιοκτήτης για να εξασφαλίσει την διενέργεια των παράνομων παιγνίων και να αποφεύγει τυχόν ελέγχους είχε συνδέσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε πολύπριζο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος το οποίο τροφοδοτούνταν από τηλεχειριζόμενη μπρίζα που ελέγχονταν από τους υπαλλήλους.

Από την αστυνομική έρευνα και τον έλεγχο που έγινε στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα:

o       Πέντε (5) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
o       Ένας (1) ηλεκτρονικός υπολογιστής – κεντρική μονάδα διαχείρισης «server» με πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό
o       Μια (1) συσκευή «router» πρόσβασης στο διαδίκτυο
o       Μια (1) συσκευή δικτύωσης-διακλάδωσης υπολογιστών
o       Μια (1) τηλεχειριζόμενη πρίζα με το χειριστήριο της
o       Ιδιόχειρες σημειώσεις με καταγεγραμμένους πελάτες, οφειλές και κέρδη

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ειδικής αδείας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ ο 22χρονος υπάλληλος και προσωρινά υπεύθυνος απασχολούνταν σε αυτό χωρίς να έχει εφοδιαστεί με πιστοποιητικό υγείας και άδεια εργασίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Υπενθυμίζεται ότι, με το Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

Pin It on Pinterest