Η φρίκη του πολέμου σε μια συγκλονιστική φωτογραφία

Καταστροφή και πτώματα παντού. Το μόνο που στέκεται όρθιο είναι είναι ένας σταυρός με τον Ιησού Χριστό. Η φωτογραφία είναι από μάχη του 1917
Ντοκουμέντα από τη μάχη του Somme, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπουν το φως της δημοσιότητας 100 χρόνια μετά. Στρατιώτες μάχονται έχοντας τοποθετήσει έναν Σταυρό με τον Ιησού για να τους προστατεύει από τις σφαίρες (Pics)
 

Αυτές οι φωτογραφίες ήταν ξεχασμένες μέσα σε υγρά κελάρια για σχεδόν ένα αιώνα. Δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά και μας δίνουν μια σπάνια και χωρίς λογοκρισία οπτική της φρίκης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι τραβηγμένες από τον Walter Kleinfeldt ο οποίος συμμετείχε στην μάχη του Somme.

Ο νεαρός κατάφερε να επιζήσει. Μετά τον πόλεμο επέστρεψε στην πόλη Tübingen, όπου εργάστηκε μέχρι το θάνατό του το 1945. Ο γιος του Walter Volkmar ανακάλυψε τις φωτογραφίες πριν από τρία χρόνια.

Γερμανός γιατρός προσπαθεί να σώσει έναν ετοιμοθάνατο στρατιώτη  στην περιοχή του Somme

Στη λεζάντα γράφει: “Μετά τη θύελλα”. Στη φωτογραφία βλέπουμε πτώματα μετά τη μάχη

Ο 16χρονος Walter Kleinfeldt, μεταφέρει πυρομαχικά σε μια τάφρο στο Somme το 1915

 

Ηρεμία πριν τη καταιγίδα: Ο Walter Kleinfeldt φωτογραφήθηκε στη γερμανική πόλη Ulm το 1915 . Μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, ήταν στο Somme.

Η επίθεση με αέρια ήταν μια συχνή απειλή στο Somme κατά τη διάρκεια του πολέμου

Η Μάχη του Somme που έγινε το 1916, ήταν μια από τις πιο ολέθριες μάχες του πρώτου παγκόσμιου πολέμου. Με περισσότερα από ένα εκατομμύριο θύματα ήταν και μια από τις πιο αιματηρές μάχες στην ανθρώπινη ιστορία.

Οι συμμαχικές δυνάμεις προσπάθησαν να περάσουν μέσα από το γερμανικό μέτωπο κατά μήκος μιας εκτάσεως 40 χλμ. βόρεια και νότια του ποταμού Somme στη βόρεια Γαλλία.

(Πηγή:Daily Mail)

πηγή: news247.gr

 

Pin It on Pinterest